Marele castigator Done in 60 seconds 2013 a fost ales

Marele castigator Done in 60 seconds 2013 a fost ales

Duminica, 24 martie, a avut loc gala Empire Awards unde a fost ales castigatorul competitiei de scurtmetraje Done in 60 Seconds, ocazie prin care cinefilii, profesionisti ai cinematografiei sau amatori, au fost invitati sa inscrie remake-uri dupa filmele favorite. Castigatorul marelui premiu pe scena festivalului este Philip Askins din Marea Britanie, care a inscris in concurs un remake dupa originalul Blade Runner.

Actiunea scurtmetrajului a fost filmata de data aceasta in Londra, desi povestea propriu-zisa are loc in Los Angeles, in anii '40. Astfel, strazile Soho si Piccadilly Circus devin locuri suprarealiste sub lumina noptii, invaluite in acelasi timp de misterul personajelor din film. Timpul total de productie pentru Blade Runner a fost de 12 ore.

Marele castigator a fost ales din cei 5 finalisti globali, care au fost stabiliti de catre un juriu international format din: Tom Hiddleston (Avengers Assemble), Edith Bowman, Alex Zane, Joanne Froggatt (Downtown Abbey), Paul Keenan si editorul revistei Empire Mark Dinning. Acestia au ales la Finala Globala din 22 martie cele mai bune filme din competitie: Blade Runner – Philip Askins (UK), Argo - Mark Hampton, Red H, o reinterpretare a Memento - Andrey Dzhunkovskiy, Fear and Loathing in Las Vegas - Olga Goldfarb (Rusia), Twilight - Sergey Litovchenko (Kazakhstan).

Romanul Razvan Mera a fost prezent la Finala Globala de la Londra cu scurtmetrajul Skyfall, remake-ul castigator in etapa locala din Romania.

Pentru a doua oara, realizatorii romani de film, fie ei amatori sau profesionisti, au putut participa la aceasta competitie a carei prima editie a avut loc in 2009. De atunci, concursul se desfasoara anual in cadrul festivalului de film Jameson Empire Awards, organizat de Empire, revista de film cel mai bine vanduta din Marea Britanie, si sprijinit de Jameson. In acest an, comediantul irlandez Ed Byrne si-a facut debutul in calitate de gazda a acestui eveniment.

Mai multe informatii despre competitia de film Jameson Empire "Done in 60 Seconds" sunt disponibile pe site-ul competitiei si pe pagina de Facebook Jameson Romania.

"Done in 60 Seconds" este o competitie globala de film scurt, parte a festivalului de film Jameson Empire Awards. Competitia este organizata la nivel international de Bauer Media, iar etapa din Romania a fost implementata cu sprijinul IQads.

Despre Empire Awards
Empire Awards este festivalul de film organizat de revista britanica Empire. Aflat la a saptesprezecea editie, el premiaza cele mai bune filme si cei mai buni realizatori de film din intreaga lume, in functie de voturile cititorilor revistei. Cea de-a optsprezecea editie a festivalului a avut loc anul acesta, pe 25 martie 2012, in Londra.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related