Jameson Empire Awards, Done in 60 Seconds si filme reduse la esenta

Jameson Empire Awards, Done in 60 Seconds si filme reduse la esenta

Daca s-a intamplat sa plecati din sala de cinema la mijlocul filmului, sau sa verificati conturile de retele sociale in timpul filmului, atunci inseamna ca sunteti genul consumatorului de scurtmetraje si ca v-ati delectat in ultimele saptamani cu remake-urile inscrise in competitia Done in 60 Seconds.

Duminica, 25 martie, la Londra, a avut loc gala Jameson Empire Awards unde au fost premiati, in cadrul unei ceremonii pline de fast, cei mai populari actori si cele mai apreciate filme ale anului in functie de voturile cititorilor revistei Empire, cea mai vanduta revista de film din Marea Britanie.

Ceremonia a fost gazduita pentru prima data de Lauren Laverne si editorul revistei Empire, Chris Hewitt si a avut ca invitati vedete din lumea filmului precum Gary Oldman, Danny De Vito, Berenice Marlohe, James McAvoy, Tom Hiddleston, Harry Hill si Michael Fassbender.

  

Si pentru ca la Empire Awards premiile sunt acordate in totalitate in functie de voturile publicului larg, din 2009 Jameson organizeaza in cadrul galei competitia Done in 60 Seconds pentru a face lumea exclusivista a filmului mai accesibila publicului larg. Cei care au dorit sa participe au fost nevoiti sa reduca la esenta un film cunoscut din lumea filmului.

Fani din toata lumea au putut inscrie versiuni de un minut ale celor mai bune filme din cinematografie, pentru a demonstra ca in 60 de secunde nu este deloc putin pentru a transmite aceasi emotie, aceleasi stari de tensiune din filmele de actiune si este suficient pentru a dezlega intriga si a ajunge la deznodamant.

In 20 de tari din intreaga lume s-a organizat etapa locala a competitiei Done in 60 Seconds, in urma carora cei 20 de castigatori finali, votati de catre public, au participat la Finala Globala din Londra.

La Finala Globala din 23 martie, cei 5 finalisti invitati la gala Jameson Empire Awards au fost autorii scurtmetrajelor Herge’s Raiders of the Lost Ark (UK), Spiderman (Chile), Edward Scissor Hands (Bulgaria), District 9 (Ireland) si Black Swan (Kazakhstan), iar castigatoarea marelui premiu a fost autoarea remake-ului Black Swan, Indira Suleimenova.

 

Competitia locala din Romania a luat sfarsit pe data de 15 februarie cand s-a aflat castigatorul premiului I, The Birds, un remake dupa filmul lui Hitchcock a lui Vlad Andrei Ghinea.

Done in 60 Seconds este o competitie globala de film scurt, parte a festivalului de film Jameson Empire Awards. Competitia este organizata la nivel international de Bauer Media, iar etapa din Romania a fost implementata cu sprijinul IQads.

Despre Empire Awards
Empire Awards este festivalul de film organizat de revista britanica Empire. Aflat la a nouasprezecea editie, el premiaza cele mai bune filme si cei mai buni realizatori de film din intreaga lume, in functie de voturile cititorilor revistei. Cea de-a optsprezecea editie a festivalului a avut loc anul acesta, pe 25 martie 2012, in Londra.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related