De pe ie pe internet: Ioana Corduneanu (Semne Cusute) culege motive romanesti si le salveaza in format digital

De pe ie pe internet: Ioana Corduneanu (Semne Cusute) culege motive romanesti si le salveaza in format digital

Din carti gasite prin anticariate si biblioteci, din muzee si direct de pe ii, Ioana Corduneanu a strans rabdatoare o arhiva de Semne Cusute pe care continua sa o creasca pe internet. A invatat sa deseneze si sa coasa de la bunica ei, iar acum ea da din traditie mai departe, celor care vor sa admire sau sa valorifice in creatii contemporane motivele traditionale romanesti. Mai mult, Ioana tine cursuri pentru copii, in care ii invata cum sa deseneze motive romanesti, uitate la oras.

Povestea din spatele Semnelor Cusute
Povestea mea e simpla: bunica mea din Bucovina m-a invatat sa desenez si sa cos. Am studiat arhitectura, apoi m-am specializat in retail-design; insa mi-am urmat si interesul pentru arta traditionala: calatorind, vazand, citind, invatand, adunand semne, desene si fotografii. Sunt fascinata de covoarele orientale si indragostita de scoartele noastre – insa, pentru moment, am considerat ca iile au prioritate si de aceea am inceput cu semnele cusute.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related