Work in progress: Topul influencerilor romani in retelele de socializare, in functie de scorul obtinut de Klout

Work in progress: Topul influencerilor romani in retelele de socializare, in functie de scorul obtinut de Klout

Iulian Comanescu si-a propus sa construiasca un top al romanilor influenti in retelele de socializare luand ca reper scorurile calculate de Klout si invitandu-i pe cei care au obtinut peste 50 de puncte sa il contacteze. Klout ofera punctaje de la 1 la 100, luand in considerare activitatea din ultimele 90 de zile de pe Facebook, Twitter, Google+, Instagram, Foursquare, LinkedIn, la care se adauga puncte in cazul utilizatorilor care au pagina pe Wikipedia sau rezultate la cautarea prin Bing.

Referitor la motivele care au stat la baza initiativei, Iulian Comanescu ne-a spus: “Ideea de la care am plecat este ca exista oameni influenti, care nu se vad nici pe blog, nici in media clasica. Un exemplu de acest fel este Andrei Gheorghe, care nu are blog si apare rar, in ultima vreme, in media clasica, dar e cotat de Klout cu 68. Pentru comparatie, Traian Basescu are 50, iar diferenta de 18 puncte inseamna foarte mult. In materie de Twitter, mai avem niste ierarhii, dar care sunt doar cantitative (dupa dimensiunea retelei), or numarul de followeri nu se converteste automat in influenta. In materie de Facebook, nu avem aproape nimic, la nivel de conturi personale. Aici intervine Klout, un serviciu care incearca sa masoare influenta pe toate marile retele - la Twitter si Facebook se adauga LinkedIn, Instagram, Google+ si altele. Sigur, e doar o cuantificare numerica a influentei, dar Klout e foarte discutat afara si mai deloc in Romania.”

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related