Barbat scapat singur la showroom isi aduce aminte ca are o sotie

Barbat scapat singur la showroom isi aduce aminte ca are o sotie

Cum vad eu o masina? Verde. Cu scaunele incalzite sau macar cu scaunul meu incalzit, ca sa nu simt frigul de afara. O vad frumoasa, cu un portbagaj generos, sa imi pot lua trolerul ala mare atunci cand merg pentru 2 zile la plaja. O vad si practica, pentru ca as putea sa port tocuri fara sa-mi fac griji ca am prea mult de mers pe jos, si poate m-ar ajuta sa fiu si mai punctuala. Si nu vad nicidecum vreun iubit care sa ocupe locul din dreapta, ci numai prietene.

Cum cred eu ca vede un barbat o masina? Cu un motor mare, poate cu 16 pistoane, 4 turbine si o capacitate cilindrica de aproape 8.000 centimetri cubi. Poate cu un dublu-ambreiaj direct-shift si o cutie de viteze cu 7 rapoarte de transmisie, controlata de computer. Perfect ar fi sa aiba 500 de cai putere si sa ajunga de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde, sa poata sa plece primul de la semafor exat cat sa-l prinda pe urmatorul. Sa consume 7l/100 km in oras si, daca s-ar putea, aer in afara orasului. Sa aiba pilot automat pentru drumul plictisitor de pe autostrada si suspensii sport. Sa nu uit, sa poata sa urce orice bordura atunci cand gasesti greu locuri de parcare si sa fie si 4x4 pentru zilele rebele pe munte cu baietii. La fel ca si mine, nu cred ca o vede pe iubita lui tinand amandoi mana pe schimbatorul de viteze.

Ce se intampla atunci cand chiar achizitioneaza o masina? Cred ca experienta si cunostintele barbatului in materie de masini intervin cu precadere atunci cand este vorba despre alegerea unui autoturism second-hand. In rest, femeile sunt cele ale caror pareri primeaza.  Raportul de cercetare “Barbatul – de la arc la shopping cart”, realizat de Lighthouse Group, sub umbrela SMARK Research, ne spune insa ce se intampla cu adevarat atunci cand un barbat cumpara o masina, cum face asta si ce atribute conteaza.

De la premisa ca parerea femeii conteaza a plecat si Red Bee Media atunci cand a creat clipul “Feel like a Man”, pentru Hyundai, in care vedem un barbat puternic gata-gata sa cumpere o masina noua. “Stau gol in fata sotiei mele si ma simt ca un copil mic” este replica total perturbatoare cu care clipul incepe, dar care reuseste sa-ti atraga atentia, pentru ca la final sa intelegi “ce-a vrut sa spuna autorul”.

Nimic nu face un barbat sa se simta mai barbat decat cumpararea unei masini, se pare. Pe o melodie de mutat muntii din loc, barbatul intra in showroom pregatit sa aiba toata lumea la picioare si se indreapta spre un Hyundai Santa Fe (un SUV, pentru cei nepasionati de masini). Un claxon il trezeste insa la realitate, taindu-i din entuziasm. Pe parcusul clipului aflam, printre altele, ca in masina incap 7 persoane, lucru care il sperie pe amaratul deja “posesor” a 4 odrasle. Clipul e un tablou de viata pentru domnii care au un papuc deasupra capului. Pentru ca nu vreau sa va stric experienta, va las sa va uitati la el:

Hyundai are insa si o varianta pentru femei. Nu la fel de spumos, clipul ne prezinta o mama care, prin cumpararea unei masini, incearca sa uite de copii si de sot, fara sa para insa o mama denaturata in fata vanzatorului. Sa vedem cat de bine ii iese:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related