Din doi in doi ani, Bucurestiul tine cura cu arta

Din doi in doi ani, Bucurestiul tine cura cu arta

Bucurestiul e un oras pe care multi il considera urat. Dar in mod sigur nu e un oras lipsit de viata. Pe langa petrecerile, concertele, expozitiile de zi cu zi, din doi in doi ani, el trece printr-o cura intensiva de arta. Se numeste Bienala Internationala de Arta Contemporana sau, pe scurt, BUCHAREST BIENNALE. Si mai pe scurt, BB.

BB este un eveniment dedicat artei contemporane care promoveaza cunoasterea si propagarea culturii prin intermediul cooperarii si al schimburilor culturale in interiorul Europei - si dincolo de granitele sale.

Este singurul eveniment de gen din tara si momentan singurul din estul Europei. Anul 2014 este unul din acei ani in care avem bienala: in perioada 23 mai – 24 iulie va avea loc a sasea editie a Bucharest Biennale, care se va desfasura in cinci locuri din Bucuresti: Pavilion, centrul pentru arta si cultura contemporana, Muzeul Taranului Roman, Institutul de Cercetari Politice si Combinatul Fondului Plastic si uzinele "Faur”. Curatorul din 2014 este Gergő Horvath, artist, interesat de activitatea curatoriala si management cultural. El va alege lucrari care sa se potriveasca in conceptul celei de-a sasea bienale: “Aprehensiune. Intelegand prin frica de a intelege". Cum se rezolva cubul Rubik pe care-l reprezinta organizarea unui eveniment artistic de amploare ne-au povestit reprezentantii Pavilion, organizatia care se ocupa de Bienala, in cele ce urmeaza.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related