Anul acesta se implinesc 27 de ani de Shark Week. Iata cateva momente cheie

Anul acesta se implinesc 27 de ani de Shark Week. Iata cateva momente cheie

Shark Week, unul dintre cele mai longevive serii ale Discovery Channel, implineste anul acesta 27 de ani de la prima difuzare in Statele Unite. Seria poate fi urmarita in Romania pana pe 31 august, in fiecare seara pe Discovery Channel, incepand cu ora 22.00.

"Rechinofilii" se pot delecta cu programe despre rechini si in septembrie, caci "rechiniada" continua pe tot parcursul lunii, la Animal Planet, zilnic de la 21:00.

Iata cateva dintre momentele cheie ale Shark Week in intervalul 1988 - 1999. Maine vom reveni cu noi informatii din anii care au urmat.

1988: Primul program din cadrul Shark Week, Caged in Fear (Cusca groazei), a fost transmis pe Discovery Channel pe data de 17 iulie 1988, de la 9PM. Descrierea programului suna asa: "O noua cusca motorizata e testata, pentru a i se verifica rezistenta la atacurile de rechini." Alte noua programe au fost difuzate in premiera in acel an, printre care Sharks – Predators or Prey (Rechinii – Pradatori sau prada), The Shark Takes a Siesta (Siesta rechinului) si Sharks of a Different Color (Rechini de alta culoare). In saptamana respectiva, cotele de audienta aproape au dublat valorile obtinute in medie de Discovery Channel, pentru programele difuzate in primetime (la ore de maxima audienta).

1989: Datorita acestei reactii fenomenale a telespectatorilor, Discovery Channel a revenit cu Shark Week si in anul urmator. Printre programele prezentate s-au numarat Shark: Maneater or Myth? (Rechinul: Mancator de oameni sau mit ?), Shark Hunters of Achill Island (Vanatorii de rechini de pe Insula Achill) si Sharks of San Francisco (Rechinii din San Francisco).

1990: Premierele din acest an: Shark!: The World of Sharks (Lumea rechinilor) si Barracuda and Sharks: Hunters of the Oceans (Baracuda si rechinul: Vanatorii oceanelor)

1991: Prezentat sub titlul Shark Week: Razbunarea, evenimentul din acest an a inclus premiere ca Shark Shooters (Cautatorii de rechini), Sea Lovers (Iubitorii marilor) si Great Shark Hunt (Marea vanatoare de rechini).

1992: Shark Week: Rechinii se intorc cu patru premiere: The Man Who Loves Sharks (Omul care iubeste rechinii), prezentandu-l pe producatorul Stan Waterman, un adevarat pionier al scufundarilor marine; Sharks of Polynesia (Rechinii din Polinezia), Great White Encounters (Intalniri cu marele rechin alb) si Great White! Parts 1 & 2 (Marele rechin alb: Partea 1 & 2)

1993: Shark Week: Ai curaj sa te uiti? prezenta cinci programe in premiera: African Shark Safari (Safari african printre rechini), Sharks on the Brink of Extinction (Rechini in pericol de disparitie), Teeth of Death (Coltii mortii), Assignment Adventure (Scoala aventurii) si Sharks of Pirate Island (Rechinii din Insula Piratilor).

1994: In premiera absoluta, Shark Week a avut si un prezentator. Peter Benchley, autorul romanului "Jaws", a facut onorurile – chiar in anul cand romanul lui bestseller isi sarbatorea a 20-a aniversare. Benchley a prezentat fiecare program din locatii unde fusese filmat si celebrul blockbuster "Falci".

1995: Premierele din 1995 au fost Sharks of the Red Triangle (Rechinii din Triunghiul Rosu), Rendezvous at Ningaloo (Intalnire la Ningaloo) si In Search of the Golden Hammerhead (In cautarea rechinului-ciocan de aur), care prezenta un rechin extrem de rar, vazut abia atunci pentru prima data intr-un program TV.

1996: Printre premierele din 1996 s-au numarat The Ultimate Guide: Sharks (Ghid despre rechini), Danger Beach (Plaja periculoasa) si Tales of the Tiger Shark (Povestile rechinului-tigru), care se mentine pe locul al treilea in topul celor mai vizionate programe din cadrul Shark Week, din toate timpurile.

1997: A 10-a aniversare SHARK WEEK a inceput in forta cu Shark Bites: A Decade of Shark Week (10 ani de Shark Week), o retrospectiva de doua ore cu cateva dintre cele mai cutremuratoare momente din istoria realizarii de documentare despre rechini pe Discovery Channel. 

1998: Prehistoric Sharks (Rechini preistorici) lansa in 1998 Shark Week, prezentand cei mai bizari si mai neobisnuiti rechini care au inotat vreodata in apele Terrei. Saptamana respectiva a inclus alte patru premiere, printre care Zambezi Shark (Rechinul din Zambezi), Hammerheads: Nomads of the Sea (Rechinii-ciocan: Nomazii marilor) si Great White: In Search of the Giants (Marele alb: In cautarea gigantilor).

1999: Shark Week a devenit un eveniment live in 1999, cu un program special de doua ore filmat in Atolul Bikini din Pacific, sub titlul Live From a Shark Cage (In direct din cusca rechinilor). Jurnalistul Forrest Sawyer a prezentat programul in care aparea si celebrul director de imagine Al Giddings.

In aceasta seara veti putea urmari urmatoarele programe:

  • Razbunarea rechinului - miercuri, 27 august, de la 22:00

Biologul marin Greg Skomal si echipa Sharkcam ajung pe indepartata Insula Guadalupe din Oceanul Pacific – o zona unde traiesc unele dintre cele mai masive exemplare de mari rechini albi – pentru a urmari o confruntare impresionanta a titanilor. Cei doi isi propun sa filmeze acolo rechinii care vaneaza foci uriase, de doua tone.

  • Monstrul cu cap-de-ciocan - miercuri, 27 august, de la 23:00

Programul prezinta un exemplar legendar, care colinda de 60 de ani prin apele de langa Florida. O echipa de cercetatori si pescari si-a propus sa studieze acest mister si sa afle daca exista in aceasta poveste si o parte de adevar.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related