Peste 10 000 de oameni au vizitat Romanian Design Week in primele zile

Peste 10 000 de oameni au vizitat Romanian Design Week in primele zile

Primul weekend din cadrul Romanian Design Week a insemnat peste 10.000 de vizitatori si peste 40 de conferinte, workshop-uri sau expozitii.

Inaugurarea expozitiei centrale de la Hanul Gabroveni a avut loc vineri seara, pe 15 mai. O data cu lucrarile celor 130 de designeri romani, au putut fi vizitate si expozitiile din cadrul circuitului olandez, precum Dutch Design Awards Exhibition si instalatia live Arhitectura textilelor sustinuta de arhitectele Freyke Hartemink si Aura Luz Melis.

Acesta a fost completat si de expozitia Neverending Story by Sorin Bechira Cameleo.ro de la Grand Cafe Van Gogh si de meniul special Romanian Design Week de la restaurantul The Artist. Urmeaza sa aiba loc Studioul temporar Design Thinkers si Povestea Lanii noetsj. 

Inca din 2003, Dutch Design Awards premiaza si expune tot ce e mai bun in designul olandez, in diferite categorii de design: Produs, Comunicare, Habitat, Sisteme si Servicii, Design Research si Fashion.

Unul dintre factorii decisivi de selectie este masura in care designul este unul innovator si/sau aduce o reala contributie societatii. Expozitia reuneste trei castigatori ai Dutch Design Awards: Dave Hakkens (castigator al Yound Designer Award), Liselore Frowijn si Niels Hoebers.

Freyke Hartemink si Aura Luz Melis au implementat o instalatie live, in care tesatori profesionisti deconstruiesc si fac vizibil in fiecare zi procesul de tesere a unor covoare ce interpreteaza motive traditionale romanesti.

Printre cele mai importante evenimente care au avut loc deja se numara: expozitia sustinuta de Mesteshukar Butiq si Glimpt Studio – Designul modern intalneste mestesugul traditional, expozitia Second Time - dedicata obiectelor de design interior reconditionate si reinterpretate, semnata de Laszlo Forray si Raluca Ghideanu, expozitia Instalart/Obiect/003. Inspired by BASF – Expozitie de 7 stele - in care Marcel Klamer este prezentat de catre 6 minti creative: Dorin Stefan, Mario Kuibus, Robert Marin, Corvin Cristian, Mihai Popescu si Stefan Barutcieff sau expozitia Tendinte emergente in designul scandinav al carei curator este designerul suedez Petra Lilj.

Programul intreg Romanian Design Week poate fi vizualizat pe site, institute.ro, sau in aplicatia mobile Romanian Design Week.
Soundtrack-ul editiei 2015 RDW este semnat de Summer Well. Playlist-ul din expozitia centrala poate fi ascultat si online, prin Deezer.

Romanian Design Week este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related