Cand se plictiseste de strada, arta mai intra si prin mall

Cand se plictiseste de strada, arta mai intra si prin mall

Ei, na, glumeam. Nu se poate plictisi arta de strada, acolo e dragoste eterna. Doar ca arta nu-i neaparat genul fidel, n-are cum sta intr-o singura relatie, cuminte. E libertina si-asa o si vrem. Poate sa se imparta, caci doar e o forta. Poate sa apartina oricui o cauta si-o prinde, sa populeze si sa-si lase o amprenta-doua in orice coltisor, indiferent ca e "inauntru", ca e "pe afara". Sau ca e in mall. Si mall-urile bucurestene par flirteze destul de consistent cu grafferii romani. Pana acum, din ce stim, Bucuresti Mall, Mega Mall si SUN Plaza au apelat la spray-urile si pensulele artistilor romani ca sa-si infrumuseteze incintele si campaniile. Mall-urile se arata inca timide, asa e, dar inceputurile relatiei n-arata rau deloc. Sa vedem cine, ce si cum.

Bucuresti Mall a lucrat cu Sweet Damage Crew la o minunatie de mural, pe care n-avem studiile sa-l analizam mai indeaproape din pacate. Daca ar fi sa-l punem in cuvinte, i-am zice ca e o ingramadire calculata de elemente, texturi si peisaje, impreunate numai bine de culori. Mural-ul e semnat de Radu Pandele, cu care ne-am mai cunoscut inainte sa devina "Pandelee", parte a crew-ului de grafferi activ de prin 2010 incoace.

Detaliu (1)

Detaliu (2)

 

Nu e nici primul mall care ii rezerva pe baietii de la Sweet Damage Crew. Mega Mall a lucrat cu ei acum cateva luni pentru a-si dinamiza un pic zona de jocuri de arcada. Obiectiv indeplinit cu ajutorul a Recis, Stol, Pandelee si Cage.

Trei taramuri

Work in progress

Work in progress (2)

Ce-a iesit

Ce-a iesit (2)

 

Apoi urmeaza pe lista SUN Plaza care, cu ocazia evenimentului Urban Culture, a apelat la grafferi pentru a-si colora doua dintre billboard-uri. Desi ne-ar fi placut sa fie si mai multe.

La o prima vedere impulsiva, ai zice ca panourile au fost "stricate" cu vopsea, dar cu un dram de rabdare, descifrezi si estetica, si mesajul.

Metrou Universitate. Sursa


In timpul evenimentului, care incepe pe 28 august, se vor intampla mai multe activitati cu specific de cultura urbana (trick-uri pentru riderii de BMX, ateliere si spectacole de street dance, alte ateliere de arts & crafts) , intre care vom vedea si grafferi desenand in timp real.

 

Am inceput cu graffiti, dar nu ne oprim aici! Si nu punem la bataie doar panourile! Streetdance, BMX si multe alte activitati te aseapta in Sun Plaza, din 28 august.Hai sa iei pulsul distractiei!

Posted by SUN PLAZA on Friday, August 21, 2015


Asa ca mall-urile si cultura urbana/graffiti-ul nu se exclud, ci se suporta chiar bine. Nu putem decat sa ne bucuram si sa asteptam cat mai multe instante de indoor & outdoor street art pe oriunde pasim.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related