Daca fiecare dintre prietenii tai de pe Facebook ar dona acum cate 1 euro, ati putea salva o viata

Daca fiecare dintre prietenii tai de pe Facebook ar dona acum cate 1 euro, ati putea salva o viata

Rusu+Bortun Brand Growers impreuna cu Asociatia Romana impotriva Leucemiei (ARIL) desfasoara in perioada 1 – 15 decembrie o campanie umanitara de strangere de fonduri pentru dotarea sectiei de Hematologie de la Spitalul Fundeni din Bucuresti cu injectomate si infuzomate. In „Campania pentru prieteni” o serie de influenceri din mediul online, dar si oameni obisnuiti, si-au propus sa stranga individual bani dupa un mecanism simplu: si-au rugat prietenii de pe profilele personale de Facebook sa doneze cate 1 euro pentru cauza, ca la final sa se stranga atatia bani cati prieteni are fiecare.  

Pentru multi dintre utilizatorii de Facebook, „Add Friend” sau „Accept Friend Request” sunt doua butoane simple, care nu duc in spatele lor o semnificatie prea mare. Campania pentru prieteni isi propune ca, prin mecanismul ei, sa dea „prieteniei de pe Facebook” o valoarea.

In campanie poate intra oricine. Pe Facebook a fost creat un eveniment pe wall-ul caruia cei care vor sa se implice trebuie sa scrie numarul de prieteni virtuali pe care l-au strans in ultimii ani. Fiecaruia i se creeaza apoi un cover photo personalizat ca sa duca mesajul campaniei mai departe.

Banii se pot dona prin PayPal aici sau prin transfer bancar intr-unul dintre urmatoarele conturi:

RON: RO57 BREL 1000 3697 6RO1 1001

EURO: RO28 BREL 1000 3697 6EU1 1001

USD: RO89 BREL 1000 3697 6US1 1001

Pana acum in campanie au intrat zeci de oameni, printre care Ioana Macoveiciuc (Printesa Urbana), Iulian Vacarean, Daniel Draghici sau Joe Popov (Ozzy.ro)

Toti cei implicati in Campania pentru Prieteni fac asta pro bono. Proiectul a fost o idee Rusu+Bortun Brand Growers si Daescu Bortun Olteanu.

Anual, in Romania, din documentarea ARIL rezulta ca aproximativ 5.000 de persoane sunt diagnosticate cu leucemii si limfoame, dintre care peste 900 leucemii cronice, peste 600 leucemii acute si peste 1.000 limfoame. Pacientii au nevoie de cure de chimioterapie si uneori si de transplant. Curele de chimioterapie dureza luni, uneori ani de zile. Pentru a avea rezultatele dorite, aceste terapii trebuie administrate cu acuratete, iar acest lucru se poate face doar cu ajutorul infuzomatelor si injectomatelor. Aceste aparate nu ajuta doar la efectuarea corecta si precisa a terapiilor, dar si la asigurarea unei calitati a vietii pacientului net superioara, pe perioada tratamentului.

Scopul proiectului este de a imbunatati conditiile de tratament ale bolnavilor de leucemie sau alte patologii hematologice din cadrul sectiilor de hematologie si transplant din spitale bucurestene.

Per total, proiectul isi propune dotarea celor 51 saloane din sectiile Hematologie I, II, III si Sectia de Transplant din Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti cu cate un injectomat si un infuzomat/salon.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related