In sync with the world - campania de lansare Virgin Radio Romania semnată de agențiile Rusu+Borțun

In sync with the world - campania de lansare Virgin Radio Romania semnată de agențiile Rusu+Borțun

Virgin Radio Romania este cel mai nou radio din familia Virgin Radio International, grup de radiouri deținut de Virgin Group și cu vechime de 24 de ani pe piața internațională, prezent în 10 țări. Începând cu 9 ianuarie, Virgin Radio Romania a început să emită pentru generația tânără, cu cele mai cool tendințe internaționale și un sunet modern și pozitiv.

Campania de lansare a fost dezvoltată de agenția de strategie și manifestare creativa de brand Rusu+Borțun Brand Growers și pune în evidență faptul că Virgin Radio Romania își sincronizează ascultătorii cu restul lumii, recunoscând că noua generație se simte mult mai conectată cu lumea întreagă decât cu originile native.

Tinerii interacționează zilnic cu trenduri universale și aparțin unei comunități globale, de unde accesează conținut și fac conexiuni cu tot restul lumii, astfel că și campania de outdoor și digital a adus în prim-plan elemente cool din afara țării - un Cadillac roșu care se plimbă pe Calea Victoriei sau un wingsuit care planează deasupra Bucegilor – totul într-o serie de două vizualuri în care promisiunea brand-ului față de tinerii ascultători e scurtă și la obiect: “It’s here”.

Campania a rulat între începutul lunii ianuarie și inceputul lunii martie și a inclus acoperire media națională – OOH, tranzit, digital. Tot în această perioadă au fost lansate, alături de Rusu+Borțun Cyber Growers, site-ul VirginRadio.ro și aplicațiile native de mobil Virgin Radio România pentru o experiență completă a radio-ului în mediul digital.

 

Losing my virginity e cartea care m-a făcut să-mi doresc ajung antreprenor. lansezi primul brand Virgin în România alături de-o echipă globală a fost o provocare specială. Am avut șansa fim alături de echipa Lagardère încă din 2016 când un audit de brand făcut împreună a validat strategic ceea urma se lanseze în ianuarie. Ne bucurăm lucrăm integrat pentru Virgin Radio Romania, atât strategie și creație, cât și digital. Brandul și campania de lansare vorbesc despre sincronizare culturală, nu despre import. Ce e cool afară ajunge în Romania, dar și ce e cool în România ajunge în toată lumea. Spiritul global al brandului s-a simțit și în modul de lucru care a trebuit armonizeze ora Londrei cu ora Bucureștiului și cu ora din Singapore", povestește Cătălin Rusu, Chief Creative Partner & CEO, Rusu+Borțun.

 

Vizualurile campaniei au fost realizate alături de echipa New Folder.

 

Echipa care s-a implicat în proiectul de lansare Virgin Radio Romania:

  • Rusu+Borțun Brand Growers: Cătălin Rusu, Mircea Crăciun, Alina Buzatu, Adelina Luca, Bogdan Pop, Miruna Potop, Mădălina Pop, Anca Uscătescu.
  • Rusu+Borțun Cyber Growers: Adriana Lungu, Alexandru Mărgineanu, Laurențiu Năstase
  • Lagardère: Andrada Burdălescu, Marcela Stancu, Bogdana Gușuleac, Toader Păun, Nik Goodman. 

Rusu+Borțun Brand Growers este prezentă pe piață din 2008 și are următorul portofoliu de clienți: NEPI, Equatorial, Patru Mâini, ING Bank, Alexander Hughes, Bursa Binelui BCR, Bucharest English Theater, Apollo111, Fundația PACT, Hansen, Synevo, Virgin Radio Romania, Europa FM, Raiffeisen Bank, Inventure, HART, Gala Societății Civile.

Virgin Radio Romania face parte din trustul Lagardère Active Radio International, alături de Europa FM şi Vibe FM. Trustul francez de media este unul dintre cele mai mari din lume, cu venituri de peste 7 miliarde de euro în 2014 și cu radiouri deschise în 8 țări din Europa și Africa.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related