HomeFest revine in casele bucurestenilor

HomeFest revine in casele bucurestenilor

HomeFest, primul festival artistic care se desfasoara in spatii locuite din oras, are dor de casa. De aceea, la nici jumatate de an de la cea de-a doua editie, festivalul revine in in apartamentele bucurestenilor, intre 15 si 25 martie 2016, cu teatru, film, performance si discutii despre cultura locuirii.

Programul editiei a treia va reuni artisti locali si straini care-si vor experimenta creatiile in sufragerii si dormitoare. Aceste noi spatii de performance, marca HomeFest, vor gazdui de la piese de Shakespeare si Cehov la creatii de dans contemporan.

 

Festivalul se va deschide cu spectacolele austriecilor Maria Hera si Thanh Hoa Luong, FAMILY Dreaming si Lucid VITA, facute posibile prin parteneriatul cu Forumul Cultural Austriac. Alice Pons si Olivia Rechowsky vor performa intr-un spectacol care a intampinat mare succes in Amsterdam, iar invitatul special al festivalului, Vintila Mihailescu, va astepta publicul la o discutie surpriza.

 

Aceasta editie a festivalului a rezervat un loc special si pentru film, reunind o serie de filme documentare despre locuire, realizate de asociatia Vira, Mugur Grosu, Charlotte Gregoir si Anne Schiltz. Rezervarile se vor deschide la inceputul lunii martie.

HomeFest redeseneaza harta orasului si marcheaza puncte de interes cultural in blocuri si case din cartierele bucurestene. Din Rahova pana in Grozavesti sau Vitan, festivalul traverseaza orasul in lung si in lat si viziteaza apartamente deschise pentru cultura si pentru vecini.

HomeFest face parte dintr-un demers mai amplu, marca Homemade Culture, care isi propune sa promoveze spatiul locuit ca scena de spectacol si sa incurajeze, astfel, apropierea spectatorului de artist si de actul artistic.

Pe termen lung, Homemade Culture isi propune sa cartografieze blocurile cartierelor bucurestene in care se pot desfasura evenimente culturale, cu beneficii pentru locuitorii orasului, oricat de departe de centru si de scena artistica ar fi ei.

 

HomeFest este un proiect lorgean theatre / Homemade Culture.

Partenerii permanenti ai proiectului sunt Asociatia Graphis 122 si Tranzit.ro, iar festivalul este sustinut de Forumul Cultural Austriac. Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related