Povesti de viata spuse intr-un tablou, prima expozitie de pictura si arta a persoanelor adulte fara adapost

Povesti de viata spuse intr-un tablou, prima expozitie de pictura si arta a persoanelor adulte fara adapost

Samusocial din Romania a organizat prima expozitie de pictura si grafica a persoanelor adulte fara adapost din Bucuresti. Peste 100 de persoane au vizitat expozitia intitulata Cine suntem?, in cadrul careia Raed Arafat a primit oficial functia de Presedinte de Onoare al Asociatiei Samusocial din Romania.

La expozitia de la Galeria Romana, ce a avut loc in perioada 8-13 februarie, au fost prezentate 30 de lucrari realizate de cativa oameni fara adapost, beneficiari ai serviciilor asociatiei Samusocial din Romania, in cadrul proiectului „Oameni prin arta”. Expozitia a fost vizitata de peste 100 de persoane interesate sa descopere una dintre valorile putin cunoscute ale oamenilor defavorizati.

Expozitia a fost deschisa luni, 8 februarie, cu un vernisaj la care au participat invitati din mediul diplomatic, precum Excelenta Sa, Ambasadorul Frantei in Romania, dl Francois Saint-Paul si Raed Arafat, secretar de stat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne al Romaniei. In acest context, Raed Arafat a primit oficial functia de Presedinte de Onoare al Asociatiei Samusocial din Romania.

 

"Nu putem rupe aspectele si problemele sociale de problemele medicale. In sistemul de urgenta ne ajutam foarte mult de asistentii sociali si identificam mult mai repede problemele sociale acolo unde este cazul."
Raed Arafat (Secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne)

 

"Aceasta expozitie face parte dintr-o campanie de sensibilizare pe care Samusocial si-a propus sa o deruleze in 2016, campanie prin care dorim sa schimbam imaginea oamenilor fara adapost, pentru ca dincolo de hainele ponosite acestia sunt oameni care au nevoie de ajutorul nostru. Vrem sa scoatem din starea de supravietuire pe strada cat mai multi oameni fara adapost. Iar scoaterea din strada inseamna, de fapt, oferirea unui ajutor in gasirea unui loc de munca."
Sabina Nicolae (Director Executiv, Samusocial din Romania)

 

Proiectul „Oameni prin arta”, coordonat de voluntarul Anca Florea, s-a derulat in perioada octombrie - decembrie 2015 la centrul Samusocial din Romania si a fost implementat in cadrul unui atelier de arte vizuale cu valente terapeutice si educationale, prin intermediul caruia oamenii fara adapost au avut ocazia sa invete sa-si dezvolte sentimentul de valoare personala si de apartenenta la un grup.

In cadrul atelierului, adultii au fost invatati, prin metode pedagogice nonformale, sa foloseasca diferite tehnici de pictura si desen pentru a reusi sa povestesca in imagini aspecte ale vietii personale, ganduri, idei, dorinte.

 

Partenerii media ai evenimentului: Adevarul, Prima TV, Europa FM, Evenimentul Zilei, RFI, Radio Romania Cultural.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related