Expozitia centrala Romanian Design Week va fi organizata in Piata Amzei

Expozitia centrala Romanian Design Week va fi organizata in Piata Amzei

Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din Romania, initiat de The Institute, organizat in parteneriat cu ING Bank, va avea loc in perioada 20 mai - 5 iunie.

Expozitia centrala se va desfasura in incinta Pietei Amzei, cladire ce a fost construita in urma unui concurs de proiecte din 2006, organizat cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania. 

Printr-un parteneriat semnat cu Administratia Pietelor Sector 1, The Institute va colabora cu directorul general al acesteia, domnul Robert Daniel Nitu, pentru alcatuirea si implementarea unui program sustinut de evenimente si manifestari cultural-artistice si de promovare a antreprenorilor din industrii creative, menit sa contribuie la reinventarea si revitalizarea spatiului Pietei Amzei si la reintroducerea acestuia in circuitul urban si in atentia publicului larg.

 

"In urma celor trei editii de pana acum, Romanian Design Week a reusit sa se impuna printre cele mai importante evenimente multidisciplinare din Romania, devenind cea mai ampla platforma de promovare a designului romanesc. Inca de la inceput, ne-am setat ca obiective promovarea industriilor creative, coagularea unei comunitati a specialistilor din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care ne propunem sa le acoperim, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania. Anul acesta adaugam noi perspective cu misiunea asumata de a contribui la modernizarea Romaniei prin promovarea industriilor creative", declara Andrei Gavrila-Bortun (CEO The Institute).

 

In efortul de a-si atinge obiectivele asumate, The Institute se bucura de parteneriatul demarat in 2014 cu ING Bank, prin care sunt incurajate atat antreprenoriatul creativ din Romania, cat si dezvoltarea urbana cu ajutorul energiei si resurselor industriilor culturale si creative.

 

"Ne bucuram sa putem sustine prin parteneriatul cu Romanian Design Week, initiative si evenimente atent curatoriate pentru o serie de discipline care nu sunt, in prezent, suficient de vizibile, dar care pot contribui la dezvoltarea economica si sociala a Romaniei", declara Iosefina Frolu (Director Corporate Communication ING Bank Romania).

 

Programul RDW 2016

Ca in fiecare an, Romanian Design Week va include in programul sau expozitia centrala organizata de The Institute si un circuit al evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul si toate disciplinele acestuia - arhitectura, urbanism, design de interior, design grafic si ilustratie, design vestimentar, design de obiect - dedicate atat publicului larg, cat si profesionistilor.

Romanian Design Week va aduce in lumina reflectoarelor cele mai bune proiecte realizate in ultimul an si pe autorii acestora.

Studiourile de design, atelierele, showroom-urile, galeriile de arta sau spatiile neconventionale ce incurajeaza initiativele creative care doresc sa participe la cea mai mare sarbatoare a designului si sa completeze harta RDW se vor putea inscrie pe site-ul institute.ro, pana la 7 martie.

In functie de tipul spatiilor si de conceptul evenimentelor, acestea se pot alatura uneia dintre cele trei categorii: Join, Drink, Buy.

 

Noutati #RDW2016

Expozitia centrala se va extinde anul acesta si cu o noua platforma - Show Off - un spatiu dedicat brandurilor creative, care inteleg si promoveaza designul si initiativele artistice.

Aceasta este o noua manifestare a intentiei The Institute de a cauta si de a promova proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborarile dintre designeri si producatori sau dintre profesionistii ce provin din discipline diferite.

In plus, Expozitia editiei 2016 va include si cele mai bune proiecte de design industrial, o noua categorie adaugata in structura Romanian Design Week. Aici vor fi prezentate obiecte ce imbina esteticul cu functionalul si care contribuie la imbunatatirea calitatii vietii si la dezvoltarea economica – de la mobilier ergonomic la ceasuri inteligente, de la obiecte de uz casnic la materiale inteligente.

Curatorul invitat sa selectioneze proiectele expuse in aceasta categorie este Stefan Barutcieff, director de creatie la Pilotfish, Munchen. 

Stefan Barutcieff, Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Domnica Margescu, director de moda Elle, Maurice Munteanu, editor de moda Elle, Mihai Gurei, Creative Director si Owner Intro, si Ovidiu Hrin, graphic designer Synopsis, alaturi de arhitectul Attila Kim, care va semna designul Expozitiei centrale, alcatuiesc board-ul creativ de consultanti al editiei 2016.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related