Apple, taxele si scrisorile deschise

Apple, taxele si scrisorile deschise
Steve Jobs visits Apple’s new facility in Cork, October 1980.

In februarie, mesajul lui Tim Cook in legatura cu cerintele de decriptare ale FBI-ului starnea valuri de admiratie printre specialistii de marketing, peste celelalte valuri de admiratie, ale oamenilor obisnuiti, transformand problema pe care o avea Apple intr-o reclama buna si neplatita. 

Acum, brandul a revenit cu o noua scrisoare pentru clientii sai din Europa, la fel  de bine primita. Are legatura cu taxele si o prevedere a Comisiei Europene, din 30 august, care impune companiei sa plateasca retroactiv taxe in Irlanda, unde compania a deschis, in 1980, o fabrica cu 60 de muncitori.

Potrivit BBC, Apple ar trebui sa plateasca retroactiv Irlandei 13 miliarde de euro in urma hotararii Comisiei Europene. Aceasta vine in urma unei investigatii care a durat 3 ani si care a ajuns la concluzia ca felul in care compania a fost scutita de taxe a fost ilegal. Atat Apple, cat si Irlanda, nu sunt de acord cu aceasta hotarare si vor sa faca apel.

In prezent, Apple are 6.000 de angajati in Irlanda si a creat oportunitati pentru 1,5 milioane de joburi in Europa, potrivit mesajului lui Tim Cook, alaturi de sustinearea altor  sute de mii de dezvoltatori web, devenind cel mai mare platitor de taxe din lume. 

In scrisoare, CEO-ul companiei spune ca miscarea Comisiei Europene este fara precedent si nu are de a face atat de mult cu taxele pe care le plateste Apple, ci cu felul in care guvernele isi gestioneaza veniturile. ”Legile ar trebui aplicate in prezent si nu retroactiv”, scrie acesta. 

Scrisoarea a fost preluata de majoritatea publicatiilor importante si a devenit virala in social media. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related