Cu sanatatea mintala pe social media

Cu sanatatea mintala pe social media

Stirea e ca Instagram a lansat un feature prin care sa ajute userii care ar putea suferi de boli mintale sau care trec prin perioade nu tocmai roz.

Functioneaza simplu: daca vezi in feed o postare care da indicii ca persoana care a postat-o are probleme si ca ar avea nevoie de ajutor, o raportezi. Persoana respectiva primeste mesajul “Someone saw one of your posts and thinks you might be going through a difficult time. If you need support, we'd like to help.”, plus o serie de optiuni – sa sune la un helpline, sa vorbeasca cu un prieten sau sa citeasca niste tips-uri.

Pentru a pune la punct feature-ul nou, Instagram a zis ca a colaborat cu oameni care au trecut prin probleme de mental health si cu doua organizatii americane – National Eating Disorders Association si National Suicide Prevention Lifeline.

In Romania nu e online inca, doar in State, dar urmeaza sa ajunga si la noi in viitorul apropiat.

In teorie, o idee buna, desigur. E interesant de vazut, insa, cum o sa fie adaptata la local: liniile de helpline o sa fie alea americane sau directionarea se va face catre ONG-urile noastre?

Also, n-ar fi exclus ca trollii nostri sa se activeze random, acolo unde nu e cazul. Gen, va imaginati cum ar fi sa dea Autobaza un raid printr-un report din-asta pe contul cuiva care n-are, practic, nicio problema?

Si, nu in ultimul rand, oare o sa se lege ceva campanii de feature-ul asta? Adica, sanatatea mintala e subiect tabu, ca LGBT-ul, sau nu?

Intrebari legitime cu atat mai mult cu cat in tara niste elevi si niste parinti protesteaza impotriva unui coleg diagnosticat cu ADHD.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related