Începe MATERIA: evenimentul iubitorilor de creații din piele

Începe MATERIA: evenimentul iubitorilor de creații din piele

Primul târg de design contemporan din România va fi lansat în acest weekend, pe 5-6 noiembrie, la Grand Hotel du Boulevard. 45 de designeri și branduri românești vor expune colecții capsulă și piese-statement create exclusiv pentru MATERIA.

Prima ediție a târgului MATERIA va fi lansată cu surprize pregătite pentru public și pentru designeri de către Dan Pierșinaru, organizatorul târgului.

“Experiența organizării acestei prime ediții îmi întărește intuiția cu care am început: creația în piele este necesară și trebuie susținută.

Aceste obiecte, precum tot ceea ce presupune design-ul contemporan în piele, capătă valoare într-un context unitar și aici intră în scenă târgul MATERIA. Există un potențial enorm de creștere, iar designerii, producătorii și industria pielăriei din România merită privite din unghiul calității și al autenticității”, spune Dan Pierșinaru.

Una dintre surprizele pregătite o reprezintă participarea Danei Rogoz cu o colecție specială a plicurilor sale, Moon by Dana Rogoz.

“Pentru mine este o mândrie să particip la târgul de design contemporan MATERIA și să mă alătur astfel designerilor invitați, care creează mai mult decât niște obiecte utilitare, ci niște obiecte-concept. Cu această ocazie voi lansa o ediție limitată a genții Moon cu fețe detașabile, realizată dintr-o piele metalică, cu o textură ce amintește de suprafața neregulată a lunii”, spune Dana Rogoz.

O altă noutate marca MATERIA este participarea unuia dintre cei mai cunoscuți stiliști din România, Ovidiu Buta, în prima zi a târgului, pe 5 noiembrie. Acesta va alege din obiectele celor 45 de designeri participanți și le va integra în categoria “Recomandat de Ovidiu Buta”.

MATERIA își propune să încurajeze tinerii designeri, motiv pentru care, împreună cu festivalul Diploma, oferă șansa unui proaspăt absolvent de a avea colecția expusă în fața a mii de vizitatori. Alexandru Floarea, absolvent al Universității de Artă din Iași, a primit premiul MATERIA în cadrul Festivalului Diploma, iar colecția lui vestimentară „Dni - powstania” poate fi văzută și achiziționată în cele două zile ale târgului. Alexandru Floarea va avea șansa să se alăture comunității de designeri și să învețe de la cei mai buni.

Vizitatorii au ocazia să voteze designerul lor preferat la MATERIA, beneficiind astfel de intrarea în tombola târgului, unde au șansa să câștige un obiect creat de designerul votat.  

Designerii participanți la MATERIA sunt Mihaela Glăvan, Otilia Flonta, Matei Corvin, Alexandra Abraham, Yvy Bags, Paul Christian, Atribut, Bogdan Deliu, Iutta, Laura Olaru, Snob, Lemnia, Moon by Dana Rogoz, Adina Grapa, Le Dot, Ana Marchetanu, Ana Niculae, Andra Oprea, Atelier437, Atelierele hărniciei, DIA by Diana Groza, Giuka, Jules by Julia S, Lady Magpie, Le Xa, LIA, Luwa, Oana Lupaș, Oana Vasiloiu, Sebastian Roncea, Simina Filat, Sophie Handbags by Andra Paduraru, Ana Kaloni, Lucienne și Verogia.

Creat și susținut de Autor, MATERIA este primul târg contemporan de design în piele care își propune să devină în lumea creatorilor în piele ceea ce Autor este în bijuteria contemporană: o platformă dedicată designerilor și creatorilor care lucrează în piele sau au ca material principal de creație pielea. MATERIA este un eveniment independent, de sine stătător, care are loc toamna, unde participarea se face pe bază de selecție. 

Orar MATERIA:

Sâmbătâ 5 noiembrie: 11.00 – 20.00
Duminică 6 noiembrie:  11.00 – 20.00

*prețul unui bilet de intrare: 10 lei

Parteneri media: Radio Zu, Elle, Marie Claire, Life.ro, Igloo, Kudika, Garbo, The Institute, Molecule-F, IQads, Senso TV, Designist, Metropotam, New Edition News, Bucharest Gentleman, Bucharest City App.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Festivaluri

Subiecte

SectiuneBranded


Related