Trio Huillet în concert la cea de-a IV-a ediție a evenimentului "Suflet în culori" – concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism

Trio Huillet în concert la cea de-a IV-a ediție a evenimentului "Suflet în culori" – concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, cu sprijinul partenerilor, organizează cea de-a IV-a ediție a evenimentului “SUFLET ÎN CULORI”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism. 

Este cel de-al patrulea an în care Asociația Help Autism marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie, prin intermediul evenimentului cultural menit să atragă atenția asupra problematicii autismului în România și totodată să strângă fonduri pentru susținerea celor 440 de copii din asociație. 

Aflat deja la cea de-a IV-a ediție, Suflet în Culori revine pe scena Sălii Radio din București cu trei muzicieni de talie internațională din trei țări, România, Franța și Spania, reuniți în TRIO HUILLET și promite o experiență acustică desăvârșită, atât pentru iubitorii genului muzical cât și pentru toți iubitorii artei, dornici să contribuie la sprijnirea copiilor cu autism. Clara CERNAT (vioară/violă), Thierry HUILLET (pian) și Gari CAYUELAS – KRASZNAI (clarinet) sunt artiștii ce au răspuns de această dată inițiativei celor două organizații de a aduce în atenția publicului bucureștean conștientizarea autismului printr-un concert de excepție.

Creat în 2013 "Trio Huillet" abordează un repertoriu excepțional de muzică de cameră, reunind trei instrumente care se completează reciproc: viola, clarinetul și pianul. Această reunire frumoasă de instrumente i-a inspirat pe cei mai mari compozitori, de la Mozart la muzica contemporană, trecând prin Bruch, Schumann și Stravinski. Grație talentului versatil al Clarei Cernat, în dublul său rol de violistă și violinistă, Trio Huillet oferă programe de concert pentru vioară, clarinet și pian. Thierry Huillet este unul dintre cei mai importanți compozitori ai timpului nostru, astfel încât creația sa muzicală este una dintre calitățile naturale ale "Trio Huillet". 

Biletele sunt disponibile online, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio și în magazinele Germanos, iar fondurile colectate în urma vânzării de bilete vor fi direcționate către programele de terapie pentru copiii cu autism derulate de Asociația Help Autism.

În România, sunt aproximativ 30.000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autist. În lume, 1 din 68 de copii suferă de această tulburare. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o intervenție timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot avea o viață independentă.

Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp. Din păcate, această intervenție este de durată și foarte costisitoare, iar costurile depășesc de cele mai multe ori veniturile unei familii.  Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, astfel încât cât mai mulți copii să poată beneficia de terapie adecvată și pentru a reuși integrarea lor în școală și societate.

De 7 ani, Asociația Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația oferă servicii de terapie în cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private - cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița - și la domiciliu,  defășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA - știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

ISTORIC

Prima ediţie a concertului caritabil Sufet în Culori, desfăşurată în data de 3 aprilie 2014 a reprezentat pentru asociaţiile oganizatoare piatra de hotar în popularizarea însemnătăţii zilei de 2 aprilie şi a beneficiat de participarea unor nume importante din sfera muzicală românească: tenorul Ştefan POP, soprana Rodica VICĂ, violonistul Vlad MAISTOROVICI şi pianistul Ştefan DONIGA. Evenimentul a fost prezentat de actriţa Manuela HĂRĂBOR şi jurnalistul Marius CONSTANTINESCU şi a reunit, la Sala Radio, iubitori ai muzicii clasice şi oameni interesaţi de schimbarea statutului autismului în România, deopotrivă.

Cea de-a doua ediţie a concertului caritabil a avut loc, pe scena Sălii Radio, pe 29 martie 2015 şi a reunit muzicieni de marcă ai scenei naţionale şi internaţionale. Violonistul Remus AZOITEI şi pianistele Mara DOBRESCU şi Diana IONESCU au fost artiştii care au ales, de această dată, să se alăture campaniei de conştientizare, punându-şi talentul şi celebritatea în slujba cauzei.

Devenit deja o tradiție printre iubitorii genului muzical, concertul caritabil „Suflet în Culori”, ajuns in 2016 la cea de-a III-a ediție, s-a bucurat de prezența pe scena Ateneului Român a unor mari artiști, Soprana Leontina VĂDUVA, în anul de aniversare a celor 30 de ani de carieră, muzicianul Grigore LEȘE, organistul Nicolae LICAREȚ și pianista franceză Laure CAMBAU au fost artiștii ce au dat culoare spectacolului, desfășurat chiar pe 2 aprilie, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. 

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism

Partener Principal: Kaufland România

Parteneri: Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Radio România, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Național George Enescu, Gala Societății Civile,  Floria.ro,  Aurel Vîrlan Photography,  Bilete.ro, Poșta Română.

Parteneri Media: TVR 2, Trinitas TV, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Radio Clasic, Blitz Tv, Revista Tango – Marea Dragoste, Libertatea, Ziarul Metropolis, Agenția de Presă Mondenă, Gazeta de Știri, Unirea Shopping Center, Senso TV, Book Hub, Tonica.ro, Actualitatea Muzicală, reportervirtual.ro, Clubul Copiilor, B365.ro, Ceașca de Cultură, Calendar Evenimente, Autentic Promotion, Agenția de Carte, Art Out, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Orașul Meu, Inoras.ro, Bucureșteanul.Info, Bună dimineața București, Jurnal de București, OnlineGallery.ro, Bucharest Cultural Events, Business Woman, RoEvents, Enciclopedia Muzicală a României, Societatea Muzicală, Liternet.ro, România Pozitivă, BZI Cultural, IQads, Catchy, autentici.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related