S-a incheiat a 16-a editie AUTOR | Teodor Siminic, Ioana Ardelean, Losonczy Orsolya, What If I Fly, Monica Iacovenco si Asami Watanabe au fost preferatii editiei 2017 AUTOR

S-a incheiat a 16-a editie AUTOR | Teodor Siminic, Ioana Ardelean, Losonczy Orsolya, What If I Fly, Monica Iacovenco si Asami Watanabe au fost preferatii editiei 2017 AUTOR

93 de artisti din intreaga lume si-au prezentat bijuteriile contemporane in weekendul 13-14 mai, la Grand Hotel du Boulevard, la a 16-a editie a targului international AUTOR. A fost weekendul descoperirilor, weekendul intalnirilor neintamplatoare, weekendul autorilor. Sase dintre artistii prezenti la targ au fascinat juriul si au primit aplauzele si premiile AUTOR 2017 – creatori deschizatori de drumuri, cu bijuterii fermecatoare. 

AAA (Autor Awesome Award), Premiul Assamblage si Premiul ELLE

Premiul cel mare a ajuns in mainile artistului Teodor Siminic, prezent pentru prima data la AUTOR cu o colectie conceptuala ”Am incercat sa surprind mici creaturi, insecte imaginare, care se prind de corpul purtatorului si impietresc”.  Premiul, care consta intr-un curs de bijuterie la cea mai prestigioasa scoala de bijuterie contemporana din Florenta – Alchimia, a fost inmanat de Ana Barbu, castigatoarea premiului la editia trecuta. 

Un curs de bijuterie oferit de Assamblage, singura scoala privata de bijuterie din Romania si un material extins in ELLE, cea mai vanduta revista de fashion din Romania, vor ajunge tot la Teodor Siminic, artistul new-entry care s-a bucurat de cea mai mare atentie la  AUTOR 2017. 

Premiul Krama Institute

Un curs de bijuterie la Institutul de bijuterie contemporana Krama din Atena a fost castigat de artista Monica Iacovenco pentru colectia ”GeoMatrix”, o serie de bijuterii inspirate de origini, calatorii si destinatii.

Premiul Athens Jewelry Week 

Orsolya Losonczy, din Ungaria, prezenta la AUTOR 2017 in grupul H6,  a castigat premiul Athens Jewelry Week, constand in participarea gratuita la cel mai nou eveniment din lumea bijuteriei contemporane. 

Premiul Joya Barcelona

Asami Watanabe, prezenta la AUTOR tocmai din Japonia, este castigatoarea premiului Joya Barcelona, care-i asigura acesteia participarea gratuita la editia 2017 a targului cu acelasi nume, unul dintre cele mai prestigioase evenimente ale industriei de bijuterie. 

Premiul MyDay-ByDay

Premiul ii apartine acum Ioanei Ardelean, care va avea astfel 7 zile de ‘personal exhibition’  in galeria de bijuterie contemporana myday-byday din Roma.

Premiul Molecule F

Echipa Molecule F si-a desemnat artistul preferat: brandul de bijuterie What If I Fly (Anca Popescu si Anca Negescu) va primi promovare pe Molecule-F.com, dar si in magazinul Molecule-F din Promenada Mall. 

Premiul Publicului

Ca in fiecare an, publicul iubitor de bijuterie si-a spus parerea alegandu-si favoritul: Gabriel Popa a fost desemnat cel mai popular artist la AUTOR 2017. Colectia sa, o serie de coliere si bratari inspirate de relatia omului cu spatiul urban, ii asigura lui Gabriel Popa accesul automat la urmatoarea editie Autor, iar unul dintre vizitatorii care l-au votat va primi un obiect creat de Gabriel.

Recomandat de Ana Morodan si Maurice Munteanu

The amazing fashion duo – Ana Morodan, fashion blogger si Maurice Munteanu, fashion editor ELLE Romania si-au selectat preferatii la AUTOR 2017. Colectiile care au fost ‘decorate’ de cei doi influenceri sunt: Doru Dumitrescu Wearable Sculptures, What If I Fly, Moogu, TertiumNonData/Gulnur Ozdaglar, Andreea Alonso, Horia Caltea, Daniela Corina Popa, Andreia Popescu, Teodor Siminic, Asami Watanabe. 

Conferinta AUTOR 2017

Luni, 15 mai, in cadrul conferintei anuale, sustinute la Simbio Kitchen & Bar, AUTOR a deschis o conversatie pe tema spatiilor alternative pentru expunerea bijuteriilor contemporane in marile capitale europene: care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a-ti expune si vinde bijuteriile intr-o galerie? Care sunt avantajele unei astfel de promovari? Care sunt cele mai importante galerii de bijuterie contemporana din Europa? Sunt cateva dintre intrebarile care au ghidat discutiile de luni, sub indrumarea speakerilor: Gaelle Gornut, directorul galeriei WCC-BF din Belgia,  Laura Helena Aureli, fondator al galeriei myday-byday din Roma si Juan Riusech, artist si director Alliage Association, Franta.

AUTOR, singurul targ de bijuterie contemporana din Europa de Sud-Est, revine cu o noua editie in primavara 2018.  

Inspirat de: UniCredit Bank
Cu sprijinul: Brigada de Voluntari, Baiatul cu Flori, Equitone

Parteneri media: Radio Guerrilla, Elle, Glamour, IQads, Haute Culture, Experience Bucharest, Times New Roman, Designist, Visuell.ro, Modernism.ro, Scena9, DecatORevista, Zeppelin, IGLOO Magazine, Dreamingof.net ZOOT Magazine, Bucharest Fashion Film Festival.  #trainyoursenses

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related