S-au deschis înscrierile la o noua editie a Academiei de Film CINEIMPACT

S-au deschis înscrierile la o noua editie a Academiei de Film CINEIMPACT

În perioada 01 – 15 August 2017 aveți șansa să vă alimentați adrenalina creativă în cadrul Academiei de Film CINEIMPACT, un program internațional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ și inovarii în domeniile ficțiunii, non-ficțiunii, antropologiei vizuale și activismului social. Aflat la a treia editie, programul a demonstrat deja capacitatea de a dezvolta tinere talente si de a produce filme apreciate international.

Programul va avea loc in Câmpulung-Muscel, areal ales pentru patrimoniul său excepțional, suspendat magic între ruralul old-fashion și urbanul post-industrial.

Cei mai buni 12 aplicanti studenți și profesioniști vor fi invitați să participe timp de 15 zile la aventura creativă CINEIMPACT. Participanții vor fi ghidați în această explorare cine-productiva de 3 Tutori (Ger Duizjings – antropolog și realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensuburg Uni, Director al Laboratorului Urban – University College of London; Vintilă Mihăilescu – antropolog și membru în juriul unor festivale de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Școală Doctorală; Ionuț Pițurescu – cineast si antropolog, cîstigător al premiului Quinzaines des Realisateurs și al selectiei Cinefondation Atelier in cadrul Festivalului de la Cannes 2010/2015, Dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală).

Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producție si post-producție, participanții vor fi inspirați de master-class-urile unor experți invitați. Echipele de filmare vor fi susținute de către asistenți de producție cu expertiză în zona investigată.

Toți cei 12 autori ai filmelor rezultate vor fi sprijiniți în construirea unor strategii optime de distribuție pentru proiectele lor de film. "Tipar sau nu/Pattern or not", unul dintre filmele produse anterior in cadrul Academiei de Film, creat de echipa internațională formată din Dorottya Balczó (regizor și director de imagine) și Andra Nedelcu (regizor și artist vizual), a fost selectat si promovat cu succes în una dintre secțiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Candidații eligibili trebuie să aibă experiență în unul sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, video-art, activism vizual. Candidații pot aplica pentru următoarele secțiuni: Art Cinema (filme dedicate Cinematografiei Art House) și Social Cinema (filme dedicate Cinematografiei Implicate Social). Cel mai bun proiect de film va fi premiat în evenimentul final al Academiei de Vara CINEIMPACT.

Aplicațiile trimise cu cel puțin 5 zile înaintea termenului limită din 15 Iunie vor fi premiate în cazul în care sunt selectate (detalii pe site). 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related