IPS Teodosie vs. Al Capone sau IQads vs. Wowbiz? Start vot!

IPS Teodosie vs. Al Capone sau IQads vs. Wowbiz? Start vot!

Expresia "ca nuca-n perete" nu e niciodata de bun-augur, dar cineva a avut grija sa-i dea si deznodaminte agreabile. Unde altundeva decat pe internet? Cosmin Covei, membru al trupei Tapinarii, a facut un vlog, unde se intrebuinteaza serios si cu folos. Destine Gemene este despre cum il pui pe Burleanu langa Napoleon sau pe Elena Udrea langa Evita Peron si apoi le gasesti similitudini, le povestesti si te minunezi mucalit.

Vlogul si-a lansat la apa primul episod in urma cu doua luni, cand Guta si Eliade au fost norocosii protagonisti. Iar de-atunci, inca sapte au mai aparut. Asadar, episoadele vin saptamanal si nu dureaza mai mult de 4 minute. Textele sunt scrise integral de Cosmin, iar "de filmare si montaj se ocupa Tudor Olaru, inginer de sunet si muzician talentat".

In plus, muzica si scena l-au ajutat in demersul sau din online, macar prin faptul ca momentele de stand-up dinaintea concertelor i-au servit drept exercitiu. E posibil, apropo de exercitii riscante, sa avem, in curand, si un episod cu Teodosie versus Al Capone. Iar daca suntem cuminti, Cosmin ne-a promis ca ia in calcul un "IQads vs. Wowbiz". 

 

Salutari voioase...

...si bine v-am gasit ! Sunt Cosmin Covei, trubadur pentru divorturi, patron de garaj de triciclete. Cand eram mic voiam sa iau premiul Oscar si nu am renuntat la acest vis, doar ca acum ma joc in online. Dar mai am timp. Si Dan Chisu s-a apucat tarziu. Bine, stiu, mai bine ramanea bucatar. Da' chiar, Dan Chisu vs Scorsese - povesti de cartier :)

Primul meu job, imediat dupa facultate, a fost de production coordinator la Saga Film. Timp de 6 ani m-am antrenat sa fiu atent la detalii si acum nu pot sa las nimic la voia intamplarii. Totul e studiat si calculat.

Apoi, am fost event manager la grupul Silver Church/ Kulturhaus / Turbohalle si location manager Mondenii. Toate astea in paralel cu Tapinarii. Acum, ma dedic exclusiv trupei si Destinelor, dar ma implic voluntar in fiecare festival sau club in care suntem invitati. Cu idei de promovare neconventionala si retete de concerte.

 

Ideea vloggului

Mi s-a parut ca totul a luat-o razna atunci cand vedetele de carton au fost legitimate prin alaturarea lor cu artisti valorosi. De atunci, totul a fost dat peste cap si incerc si eu sa fac haz de necaz, venind si cu o alternativa in acelasi timp.

Din pacate, sunt sigur ca la ora asta sunt foarte multi tineri care ii vor descoperi pe Eliade si Rebreanu datorita/din cauza faptului ca apar langa Guta si Vijelie. Dar tot e mai bine decat deloc. 

Am inceput "Destine Gemene" acum 2 luni, incerc din rasputeri sa alatur doua personaje pentru a starni un pic de contoversa, dar sa fie logic in absurdul situatiei. Este saptamanal, are in jur de 4 minute, dar imi ia cateva ore sa-l scriu. Asta dupa ce ma gandesc zile intregi la personaje.

Fug de alaturari clasice Elvis vs. Banica, Sinatra vs. Brenciu, Loredana vs. Madonna, Oana Roman vs. Balena Albastra. Incerc sa fiu original.  

Scenariul imi apartine in totalitate. De filmare si montaj se ocupa Tudor Olaru, prieten drag, inginer de sunet, muzician talentat. Filmam in studioul Fat Studios.

 

Experienta muzicala

Cu Tapinarii am selectat publicul de nisa, publicul smart, publicul care nu rade la injuraturi gratuite si care citeste printre versuri. In concertele Tapinarii am si cateva momente de stand-up, iar Destine Gemene cred ca este o prelungire a momentelor de stand-up.

 

Primul episod

Culmea e ca De Santo, producatorul Narcisei Guta si al lui Nicolae Guta. a avut simtul umorului si a distribuit episodul pe pagina lui de Facebook. Au distribuit si alti prieteni din diverse zone.

De exemplu, MM Stoica, cu care am ramas prieten de cand "Sunt Fericit" a inceput sa fie cantat de galeria Stelei. Asa ca am avut reactii bune si am continuat cu drag. Azi suntem la episodul 8. Razvan Burleanu vs Napoleon. Acesta este gandit exact in ideea in care cineva te dojeneste pentru a te motiva. Sper sa castigam in Polonia si sa ne calificam.

E foarte tare ca descopar si eu la fiecare documentare lucruri atat de similare intre cele doua personaje incat pare ca isi dau mana peste timp. Mai putin fain este ca nu m-am gandit sa fac asta mai demult, imediat ce pe Acasa TV juca Nicoleta Luciu alaturi de Gheorghe Dinica. 

 

Alegerea personajelor

Prima data aleg vedeta de carton. Uneori, imi vine spontan "alter ego-ul" si e asa bun, incat ala ramane. Alteori, sunt rational si ma gandesc daca nu sunt prea pretios, pentru ca imi doresc sa ajung si la publicul larg chiar daca este un produs de nisa.

De exemplu, pe Burleanu il pusesem initial cu Scipio Africanul, dar apoi l-am ales pe Napoleon, un conducator tanar, mai popular. Bine, aici e putin mai atipic pentru ca cei care nu sunt microbisti se intreaba cine e Razvan Burleanu :)

Incerc sa fiu actual daca stirea poate rezista peste timp. Stire evergreen :) de exemplu, preoti evazionisti. Ma gandesc  sa fac un episod Teodosie vs Al Capone.

 

Publicul

Sunt la inceput, deci sunt doar prietenii si fanii Tapinarii. Nu am primit injuraturi si nici "tineo tot asha", ceea ce e imbucurator. Au fost doar incurajari deocamdata. Dar nici nu s-au viralizat asa de tare incat sa ajunga la fanii lui Guta si Vijelie.

Oamenii ajung pe pagina de YouTube doar din share-uri pe Facebook. Nu am sponsorizat inca postul pe facebook in care prezint episodul. Poate din sezonul 2.

 

Daca ar fi sa faci un episod cu IQads...

Pai, IQads ar fi alter ego-ul premium, asa ca episodul ar fi wowbiz.ro vs IQads si m-as juca asa: Daca wowbiz.ro ne prezinta "inteligente" de carton, motivand ca asta se cere, IQads ne prezinta ce sa cerem, prin cartoane inteligente.

 

Recomandari

Cred ca Elena Udrea vs Evita Peron mi-a iesit cel mai bine. Se potrivesc ca doua picaturi de apa plata ramase din cubul de gheata al lui Traian Basescu.

M-am uitat, cum este firesc, la toti vloggerii din top si am incercat sa vin cu ceva original. Am colaborat cu Tapinarii cu baietii de la Doi Degeaba la episodul trubaduri pentru divorturi care a depasit 1.000.000 de view uri si imi doresc sa am si cu Destine Gemene, cat mai curand, macar un episod de 1.000.000.

 

Planuri cu Destinele altora

Planul a fost asta de la bun inceput, sa apara articolul pe IQads. Acum, cu siguranta va veni o propunere de la un client cu simtul umorului, stilat, inteligent, cu veleitati de Mecena, doritor de a fi perceput ca un sustinator al educatiei chiar si prin mijloace neconventionale.

Am un produs bun care rupe barierile clasice. Auzim des "nu neaparat manele, dar sa placa la toata lumea". Avem si manele, numai sa placa la toata lumea. Cred ca imi va fi greu sa le fac loc tuturor clientilor care ma vor contacta.

Acum serios. Stii tu pe cineva? Macar unul caruia sa-i fi ramas un capat de buget pentru online si care nu vrea milioane de view uri la fiecare episod, dar pur si simplu ii place proiectul? Daca da, scrie-mi pe pagina mea, Cosmin Covei. Dau procent la negru.

Vreau sa ajung asa departe incat la urmatoarea campanie electorala, politicienii sa ma roage sa-i bag in serial, chiar daca alaturi de Iuda sau Machiavelli. Numai sa apara in Destine Gemene.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related