Apel pentru proiecte FILM+

Apel pentru proiecte FILM+

Tinerii realizatori de film, care au un proiect de scurtmetraj în derulare, pot aplica, începând de vineri, 30 iunie 2017, la cea de a doua ediție a programului FILM+, un laborator de lucru, consultanță și sprijin pentru realizatorii de film.

Pot fi înscrise proiecte de scurtmetraj, indiferent de genul proiectelor (ficțiune, animație, documentar, experimental, video art) și indiferent de stadiul în care acestea se află la momentul aplicației (dezvoltare de scenariu, producție, post-producție), cu condiția ca durata filmului să nu depășească 40 de minute.

Aplicațiile se fac prin completarea unui formular online pe site-ul FILM+, până la data de 28 iulie 2017.

Programul își propune să reunească resurse și expertiză în cadrul unei platforme de colaborare ce vine în sprijinul realizatorilor de film. Alături de partenerii și îndrumătorii implicați în rețeaua FILM+, programul va susține fiecare proiect selectat în funcție de stadiul în care se află la momentul aplicației și de resursele disponibile.

Proiectele sunt susținute pe trei direcții, în funcție de etapa în care se află: dezvoltare de proiect, sprijin pentru filmare sau sprijin pentru post-producție. Participanții selectați pentru prima direcție a laboratorului pot primi consultanță și îndrumare pentru dezvoltarea scenariului și/sau pregătire pentru etapa de producție a proiectului. A doua direcție a laboratorului are în vedere acordarea de sprijin și consultanță pentru filmarea și producția efectivă. Poate fi vorba de îndrumare pe partea de regie, imagine, sunet, în funcție de nevoile proiectului, dar și de acces la unele resurse precum echipament, locații de filmare, completarea echipei și altele. Cea de-a treia direcție, pentru proiectele avansate, oferă sprijin pentru partea de post-producție, respectiv consultanță montaj, servicii colorizare, sunet sau acces la resurse fizice (precum studio de sunet sau de colorizare).

Prima ediție a laboratorului FILM+ a fost finalizată de 10 proiecte, dintre care patru au fost filmate, primind sprijin pentru filmare și producție (echipamente de filmare, consultanță, întregirea echipei etc.), alte trei proiecte au fost finalizate, primind sprijin în etapa de post-producție (cosultanță montaj, servicii de colorizare și DCP), în timp ce trei proiecte au lucrat în etapa de dezvoltare. Mai multe detalii despre aceste proiecte se află pe site-ul FILM+.

 

Programul este inițiat de Asociația Graphis 122 și implementat alături de mai mulți parteneri și specialiști implicați în programul de mentorat. Cea de-a doua ediție este co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related