Suedia Creativă #4

Suedia Creativă #4

A patra ediție a programului Suedia Creativă se concentrează pe inovarea socială prin design social.

Lumea trece acum printr-un moment de schimbare radicală, și mii de schimbări mici de mentalitate modelează viața urbană, relațiile dintre nivelurile de vârf și de jos ale societății și, în fine, democrația.

Tot felul de inițiative independente, antreprenoriat social și cultural, practici de design social, folosirea inteligentă a oricărui fel de resursă accesibilă, noi relații de muncă bazate pe partajare și încredere, forme specifice de educație și dezvoltare profesională care abilitează  femei aflate în dificultate – toate acestea resetează regulile și cristalizează ușor un nou model de societate. Cea suedeză, deschisă și tolerantă, este un mediu prielnic practicilor creative ce duc la inovare socială. Suedia Creativă #4 urmărește să aducă în atenție și discuție câteva metode de design și antreprenoriat, din Suedia și România, ca factori care aduc schimbarea în contextul local.

Inspirați de conceptul suedez Fika - un obicei prin care sunt cultivate relațiile sănătoase și schimburile de idei între oameni, am creat un spațiu dedicat special dialogului. O instalație pop-up de design urban va funcționa timp de o lună în centrul cultural al capitalei, dând tonul la dezbateri pe marginea unor teme referitoare la noii actori creativi ai orașelor, ca agenți ai schimbării urbane.

 

12 septembrie 2017

PUCK – Pop Up Creative Kit

JAN RYDEN (Suedia) / The Right to the City / lecture și intervenție
ZEPPELIN / extract ADN obiecte urbane
TRSC / sofica
MODULAB / robot draws

Conferință de presă (ora 17:00)

Vernisaj expozitie PUCK @ MNAC Sala Dalles (ora 18:30).

Invitat special Fika Talks 1: Jan Ryden (Suedia) - cu o intervenție artistică, și prezentarea proiectului și cărții "The right to the City" (ora 18:30).

Expoziția rămâne deschisă în perioada 12 septembrie - 12 octombrie 2017.

 

23 - 24 septembrie 2017

Atelier de upcycling + activare pavilion PUCK @ Casa AIA

 

28 septembrie 2017

Conferinta Fika Talks 2: Birgitta Notlof / Livstycket și Torsten Hild / HDK - Academy of Design and Crafts, Steneby @ Sala Dalles (ora 18:30 - 21:30)

 

6 octombrie 2017

Activare pavilion PUCK la vernisajul expoziției Diploma by The Institute @ Palatul Stirbey

 

15 octombrie 2017

Noaptea filmului suedez + activare pavilion PUCK @ Expirat - Halele Carol

Scurt-metraje, documentare, animație, filme de artă sau ficțiune. Cuvinte cheie: democrație, civism, drepturile omului, anti-co­rupție, egalitate de gen, stil de viață, jurnalism, societate civilă, spațiu public, media, toleranță, integrare, drepturile minorităților, sustenabilitate, accesiilitate, transparență.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


SectiuneBranded


Related