Un-hidden Bucharest – 3 noi intervenții artistice și o călătorie ghidată prin arta din spațiul public

Un-hidden Bucharest – 3 noi intervenții artistice și o călătorie ghidată prin arta din spațiul public

Un-hidden Bucharest este un proiect de regenerare urbană conceput ca o serie de 3 semnale urbane / intervenții artistice în spațiul public, co-create împreună cu comunitatea, care au ca scop umanizarea orașului București, și promovarea cunoașterii și explorării acestuia prin artă.

 

SEMNAL URBAN I // INTERVENȚIE ARTISTICĂ

Sorina Vazelina INSTALAȚIE

Pe 9 Septembrie, ilustrațiile realizate de Sorina Vazelina extind universul Lente, alăturându-se obiectului Pisica Pătrată. Intervențiile distincte ale celor doi artiști generează, prin dialogul cu trecătorii și mediul construit, un nou scenariu pentru spațiul public. Semnal urban I inaugurează unui nou spațiu public dedicat artei super contemporane, deja gazda unui obiect misterios, creat de Pisica Patrata. Spațiul alternativ de expunere se află într-un cadru liniștit și relaxat, în centrul orașului, în mica grădină Lente.

Atmosfera prietenoasă este completată de picturile murale realizate de Irlo, Pisica Pătrată, Praf de cretă, Saddo & Pren, Ada Mușat, Cutărică, Kitră, Aitch, în cadrul seriei ”Pictăm Pereți la Lente”, proiect demarat în 2016 de Lente împreună cu feeder.ro, încă în desfășurare.

Sorina Vazelina este designer grafic freelance, ilustratoare și autoare de benzi desenate. Cariera Sorinei cuprinde multe colaborări interesante: cu muzicieni pentru care a realizat artwork-ul albumelor, antreprenori, un brand de vin dar și comic-book-ul INTERZIS care detaliază viața foștilor dependenți de droguri din România, Aooleu – un ziar scris în totalitate de mână și proiectul Neobservat prin care putem vedea Bucureștiul prin ochii oamenilor simpli, invizibili. Pe lângă toate acestea, aduce culoare și personalitate articolelor de pe VICE și Scena9 prin ilustrațiile ei.

”Nu știu de ce, dar mâzgălesc de când mă știu, pe cărți, pe bănci, pentru prieteni, pentru cursuri, pentru clienți, pentru că nu găsesc vreun alt refugiu.” – feeder insider w/ Sorina Vazelina

 

Un-hidden Bucharest este un proiect cultural produs de Save or Cancel prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN.

Partenerii proiectului: Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Lente, Cinema Marconi, Câtpece, Mellow Drinks
Parteneri media: Zeppelin, IQads, SMARK, Art7, Dizainăr, Iqool, anyplace.ro
Design grafic: Ana Dămoc
Foto: Alex Iacob
Text: Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related