Castigatorii Kinofest 2017

Castigatorii Kinofest 2017

Cea de-a XI-a editie s-a incheiat. Pentru trei zile, la Cinema Elvira Popescu, Energiea Pub si Mansarda Lente, ecranele au adunat toate felurile de emotii, fantezii, entuziasm, personaje nostime/triste/realiste sau absurde.

67 de filme au concurat pentru cele trei premii ale festivalului.

 

Vineri seara, BACKSTORY a fost desemnat Cel mai bun film de Fictiune, la Kinofest 2017. Povestea filmului prezinta viata unui barbat care in copilarie este parasit de mama, trebuid sa locuiasca cu tatal sau violent. Isi croieste drum prin adolescenta, si se indragosteste de femeia visurilor sale. Si cand in sfarsit totul pare sa se rezolve pentru el, un eveniment neasteptat schimba cursul vietii sale pentru totdeauna. BACKSTORY este o poveste despre viata, despre iubire, in care tot ceea invatam, construim, toate temerile - toate vor disparea intr-o zi. Scurtmetrajul este scris si regizat de Joschka Laukeninks (Germania), este distribuit de agentia Aug&Ohr Median, si are un traseu spectaculos prin festivaluri din intreaga lume. Filmul creeaza emotie si este foarte bine facut, pana la cele mai mici detalii. Filmul este ca un mountain rousse care poarta privitorul prin intreaga poveste, si prin toate emotiile posibile, apoi il duce catre un final calm si sigur. 

Juriul de Fictiune a fost format din: Alexandra Paun (scenarist si producator independent de film), Ana Maria Ilie (curator de arta contemporana, director creativ la Galateca Art Gallery), Toma Cuzin (actor), Daniel Sur (scriitor).

 

Sambata seara a fost proiectata Competitia de Animatie. Juriul a ales filmul CATHERINE, de Britt Raes (Belgia) - o tragi-comedie despre o fetita dulce, care va creste si va deveni o batranica nebuna dupa pisici. Lansat in octombrie 2016, filmul are deja zeci de selectii in festivaluri, si foarte multe premii. De altfel, se stie ca cinefilii iubesc piscile! (inclusiv noi :) )

Motivatia juriului a fost: "Este un film conceptual, original, ne-a placut scenariul, tehnica de buna calitate, umorul, sinceritatea cu care a fost realizat personajul”, originalitatea cu care i-au fost exprimate emotiile. 

Membrii juriului de animatie au fost: Radu Tinc (art-director / owner la Meka Studio), Ana Maria Ilie (curator de arta contemporana, director creativ la Galateca Art Gallery), Andrei Cotrut (ilustrator si art director), Valentin Partenie (director Kinofest).

 

Competitia online a fost castigata de filmul AVIONUL, regizat de Jesus Martinez Nota din Spania. Jocurile copiilor despre avioane sunt diferite, in lume. In timp ce pentru unii copii avionul este lingura cu mancare, manuita de mama, copiii din Siria canta despre bombardamentele mortale ale avioanelor. Acest scurtmetraj are doar un minut, dar este foarte impresionant si puternic.

EL AVION a fost desemnat castigator prin voturile publicului de pe Youtube.

 

Kinofest 2017 este sprijinit de: KissFM.

Partener principal: Institutul Francez Bucuresti.

Parteneri Media: Zile si Nopti, IQads, 220.ro, Cinemagia, Urby App, Romania Pozitivă, Yotransfer, Modernism, Cinefan, Aarc.ro, Revista Comics, Umblat.ro, Show Pass şi Blogunteer.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related