A apărut noul număr Zile și Nopți, ediția de noiembrie, 2023

A apărut noul număr Zile și Nopți, ediția de noiembrie, 2023

Revista Zile și Nopți, ediția de noiembrie, are 148 de pagini și se distribuie gratuit în locații premium din București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara și Constanța.

Revista conține suplimentul Top Bărbați de Succes 2023 – powered by Nivea Men. Topul a fost realizat în urma unei campanii online de vot, la care au participat 4.179 persoane.

Iată câteva recomandări din cuprinsul acestei ediții:

POP-UP STORiEs: Călătorind prin fricile viitorului: Distopiile secolului XXI

În anul 2008, inspirată atât de mituri antice, cât și de fenomene observate în timpul Războiului din Irak (cum ar fi desensibilizarea publicului față de actele de violență în masă, în contextul informațiilor oferite de mass-media), scriitoarea americană Suzanne Collins a publicat primul volum din seria The Hunger Games, devenită una dintre cele mai populare distopii din ultimii ani.

La Capitolul FILM vorbim despre premierele lunii noiembrie de la cinema, printre care se regăsesc și șapte filme românești: De ce scriu ăştia pe pereţi? (regia Alin Boeru), Între revoluţii (regia Vlad Petri), De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin? (regia Carla Maria Teaha), MMXX (regia Cristi Puiu), Miami Bici 2 (regia Jesús del Cerro), 21 de rubini (regia Ciprian Mega), Warboy (regia Marian Crișan) și Castelul Crăiţei (regia Liviu Mărghidan).

În Universul Cinematografic Marvel (MCU), aflat prin definiție într-o continuă expansiune, așteptarea atinge întotdeauna cote maxime pentru următorul  film, care promite să ridice genul  filmelor cu supereroi la noi cote. „The Marvels”, această continuare extrem de așteptată a superproducției din 2019 - „Captain Marvel”, este pregătit să  fie o punte între personaje deja consacrate, dar și să prezinte publicului noi eroi, oferind o experiență cinematografică ce, fără îndoială, îi va face pe fani să nu stea locului pe scaunele din sala de cinema.

Dracula TiMes, cel mai proaspăt festival de film fantastic de la noi, își face debutul în Capitala Europeană a Culturii din 2023, Timișoara, cu proiecții de filme în premieră națională, dar și cu un invitat special, demn de numele festivalului: Dacre Stoker, stră-stră nepotului lui Bram Stoker, scriitorul irlandez care l-a făcut cunoscut pe Dracula în întreaga lume.

La Capitolul ARTĂ, Ioan Big a stat de vorbă cu Jérôme Bel, unul dintre cei mai importanţi coregrafi francezi contemporani: „Când ești coregraf, devii prizonierul propriilor obsesii și propriei estetici”

Într-un alt interviu în exclusivitate pentru Zile și Nopți, am stat de vorbă cu una dintre cele mai căutate vedete de operă în momentul de față, bistrițeanca Anita Hartig (n. 1983). Anita este absolventă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj şi, de la debut, a cântat în unele dintre cele mai importante teatre de operă din lume, de la Bayerische Staatsoper, Kanagawa Kenmin Hall Tokyo sau La Monnaie Bruxelles până la Opéra National de Paris şi Gran Teatre del Liceu Barcelona.

Prezența în România a regizorului Keiichi Hara, artist japonez extrem de apreciat la nivel global, cu o carieră de peste 40 de ani, s-a dovedit un bun prilej pentru un dialog despre modul în care se raportează la artă în pendulările sale continue între Manga şi Anime.

La Capitolul MUZICĂ asistăm la întoarcerea veteranilor neobosiți. Artiștii și trupele care făceau furori acum mai bine de jumătate de secol nu numai că nu s-au retras, dar revin în forță cu materiale discografice proaspete, produse cât se poate de modern. The Rolling Stones, Roger Waters sau Bruce Springsteen sunt staruri rock care își trăiau viața la maximum în anii ’70 și care iată că încă sunt în viață și reușesc să adune sute de mii de oameni în arenele de concert sau pe stadioane.

La Capitolul EAT&DRINK vă prezentăm o colecție de articole realizate de contributorii Zile și Nopți.

Ștefan Chirițescu, director de marketing Cramele Cotnari și Head of Strategy McCann Worldgroup Romania scrie despre echipă națională a României care e campioană mondială… la vin. De fapt, la degustarea de vin. Și mai precis, la degustare de vin în orb.

Cosmin Dragomir, antropolog culinar, ne vorbește despre trendul fermentării folosit de chefii din întreaga lume pentru a potența savori și a descoperi gusturi noi: varză murată vs. kimchi

Gruia Dragomir, jurnalist, a descoperit o nouă poveste de succes: Sunday Bites.

Anca Fîrtat şi Alex Stoianovici sunt doi antreprenori care au pus bazele unei fabrici de unt de arahide în 2019. Apoi, în anii care au urmat, s-au tot extins (în prezent fac creme tartinabile de caju, susan, migdale, fistic etc.) și au ajuns ca în ultimii ani să fie prezenți în multe băcănii, brutării şi cafenele.

Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul! – este articolul propus de jurnalistul Horia Ghibuțiu. „Fie ca punciurile cele de toate sezoanele reci să te încălzească! Cum zis-a poetul, dulce Românie, asta ți-o doresc!”

La Capitolul LIFESTYLE vă propunem un interviu cu Sharareh Aghaei, câștigătoarea Romanian Jewelry Week 4.0. Juriul i-a acordat Marele Premiu pentru materialele inedite pe care le folosește și temele pe care le abordează în creațiile sale, dezvăluind astfel un artist ce transformă metalul și pietrele prețioase în opere de artă care încântă și provoacă imaginația.

Alin Gălățescu, fashion editor, ne propune o călătoriei în Marrakech (Maroc).

„Am explorat universul grafic multicultural şi cu totul aparte, ultraornamental, dar şi deosebit de misterios, al fascinantelor palate ascunse în spatele zidurilor înalte, toată această iconografie particulară fiind baza de plecare a nemuritoarelor creaţii ale maestrului, care au făcut istorie. ”

La Design & Arhitectură, arh. Ioana Aldea ne prezintă Centrul rezidențial pentru vârstnici „Szilvássy Carola”, din Sfântu Gheorghe.

Un proiect cu funcțiuni complexe, conturat după modelul funcțional olandez, aduce în același ansamblu spații de cazare pentru persoane rezidente, spațiul de întâlnire pentru vârstnici și centrul de formare pentru personalul profesional.

Citește online revista Zile și Nopți, ediția de noiembrie.

Zile și Nopți este o platformă de experiențe Pop Culture, cu apariții în print și online. Revista Zile și Nopți se distribuie gratuit în locații atent selecționate din București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu și Oradea.

Iată care sunt locurile din București unde se distribuie revista Zile și Nopți.

Teatre: Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul de Artă, Teatrul Apropo, în Culise, Teatrul Excelsior, Teatrul Godot, Apollo 111, FF Theatre, Teatrul Avangardia, Teatrul Coquette, Teatrul Elisabeta, Teatru Infinit, Teatrul Mic, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Muzical Ambasadorii, Teatrul Stela Popescu, Teatrelli, Unteatru, Point, hub cultural, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul de Opereta Ion Dacian, Opera Națională București.

Muzee: MARe - Muzeul de Artă Recentă, MNAC - Muzeul Naţional de Artă Contemporană, MNAR - Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Galerii de artă: 2/3 galeria, Catinca Tabacaru Gallery, Elite Art Gallery, Galeria Senso, Kulterra Gallery, Scemtovici & Benowitz Gallery.

Spații culturale: ARCUB, Assamblage - Institutul de Artă și Design, Fundația Calea Victoriei.

Malluri & cinematografe: SunPlaza, Veranda, Cinema City AFI, Cinema City Sunplaza, Cinema City ParkLake, Cinema City Megamall, Cinema Elvira Popescu, Cinema Europa.

Cafenele: Gloria Jean's Coffees, Coftale Coffee Shop, Tucano Coffee Dorobanților, Mugshot, Beans & Dots, Ganesha Caffe Victoriei, Ganesha Caffe Primăverii, Ganesha Caffe Barbu Văcărescu, Cafeteca Cișmigiu.

Baruri/cluburi: Hard Rock Café, Control Club, Green Hours Jazz Café, The Pub Universității, 14th LANE, Club 99 - The Comedy Club Comics Club, J’ai Bistrot.

Restaurante: Acuarela, bistro, Alt Shift, Bistro by Green Hours, HARE, Reper by ESS, Urban Dada, Zăganu Bistro & Craft Beer Bar, Trattoria Angoli, Botanic Restaurant.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related