A apărut noul număr Zile și Nopți București, ediția de februarie

A apărut noul număr Zile și Nopți București, ediția de februarie

Revista pop culture Zile și Nopți București, ediția de februarie, a ieșit de la tipar.

Revista se distribuie gratuit în locații premium atent selecționate și este tipărită în 140 de pagini, cu subiecte în exclusivitate din muzică, artă, film,  food&drink, lifestyle, fashion, design și arhitectură.

Citește online noul număr ZILE ȘI NOPȚI București.

Iată câteva recomandări din cuprinsul revistei.

În deschidere, la capitolul POP-UP STORiEs, Ioan Big, Alina Bălan și Claudia Aldea v-au pregătit un documentar despre fenomentul DARK ACADEMIA: estetica unui trend născut în social media.

Asculţi viniluri şi te îmbraci în culori închise? Continui să te scufunzi în universul lui Harry Potter? Bântui prin cafenele şi pub-uri de modă veche gândindu-te la ce faci cu viaţa ta? Treptat, ai devenit parte a unui fenomen materializat dintr-o estetică virală ce nu mai poate fi ignorat, în care cuvântul-cheie din titlu, „academia”, asociază cultura Pop cu procesul de (auto)descoperire şi cunoaştere.

Documentarul este susținut de Art.Raiffeisen.ro și este disponibil și în format audio.

La capitolul MUZICĂ, Alina Bălan a realizat un interviu exclusiv cu MACANACHE.

„Nu poți să-ți pui o șapcă întoarsă în cap și niște pantaloni mai largi și, gata, ești hip-hop, nu merge.”

Ioan Big și Alex Mușat ne aduc aminte că în acest an 2 vedete ale muzicii rock ar fi împlinit 75, respectiv 55 de ani:

  • DAVID BOWIE: Misterul jucăriei lui Starman;
  • „Brand”-ul KURT COBAIN.

„Cobain nu e un magnet de frigider sau o cană din care ne bem cafeaua dimineața, ci un creator îmbolnăvit de virusul artei, care s-a consumat, din păcate, mult prea devreme.”

Membrii trupei COMA ne propun 6 piese de ascultat de Valentine’s Day.

Dan Costea (voce, chitară): Sade - By Your Side

„O seară ce trebuie să aibă soundtrack-ul perfect. Piesa aia căreia dacă îi dai play la momentul potrivit, sigur o să vă pupați :) Și, pentru mine, piesa aia este By Your Side, a lui Sade.”

Berti Barbera ne recomandă noul album al solistului Depeche Mode, DAVE GAHAN.

Imposter este un album de pus pe platan, atmosfera e potrivită pentru unul dintre momentele liniștite ale zilei, când nimic nu poate întrerupe o audiție muzicală curată.”

La capitolul ARTĂ, Teodora Bratu ni-l prezintă pe  artistul irlandez Francis Bacon, fiul unui crescător de cai, care a devenit unul dintre cei mai importanți pictori ai secolului XX.

Ioan Big a stat de vorbă cu marele regizor ANDREI ȘERBAN, care a revenit pe scena Operei Naționale cu spectacolul Lucia di Lammermoor.

„Există o generație nouă de cântăreți care au crescut privind Netflix, privind seriale de televiziune, care sunt extraordinare, foarte puternice, dramatice, unde ei văd cât de important e să poți să joci și să poți fi un actor care cântă.” 

 

La Art Expo, Vania Piersinaru merge în jurul lumii, cu PAUL CÉZANNE.

„Dacă în secolul XIX, lucrările lui Paul Cézanne au fost respinse de nenumărate ori de Salonul oficial de la Paris și ridiculizate de criticii de artă din perioada impresionistă, iată că azi, în secolul XXI, lumea artistică încă se hrănește prin descoperirile revoluționare în materie de culoare și formă ale acestuia. Prin urmare, în 2022, arta lui Cézanne este plimbată peste tot în lume și va fi celebrată prin nu mai puțin de trei expoziții importante, la Paris, Londra și Chicago.”

Caracterizat de către mentorul său Yehudi Menuhin drept „violinistul exemplar al secolului XXI”, GILLES APAP este cunoscut deopotrivă pentru virtuozitatea şi modul unic de a aborda muzica, fiindcă el combină repertoriul clasic standard cu genuri precum jazz, bluegrass și folclor din întreaga lume. Ioan Big a stat de vorbă cu violonistul francez, care a fost invitat la ediția de anul trecut a festivalului SoNoRo.

Pasiunea DIANEI TOBOȘARU pentru artă, literatură, modă, accesorii și tot ce ține de costum se oglindește în fiecare colecție de bijuterie creată de brandul ei, Anayd Blu. Citește un interviu cu Dana Toboșaru realizat de Alexandra Bujeniță.

„Bijuteria contemporană își depășește rolul de obiect decorativ și devine un mic obiect de artă care are un mesaj de transmis. Dar, spre deosebire de un tablou sau o statuie, poți să îl iei cu tine oricând.”

La Artiști Urbani, Gruia Dragomir a stat de vorbă cu KAPS Crew – Kaput (OHBOY) și Pulsar Sinaps.

„Multe lucrări se fac acum pentru a fi «social media friendly», iar pentru noi, asta nu este artă, ci content.”

CAPITOLUL ARTĂ DIN ZILE ȘI NOPȚI ESTE SUSȚINUT DE RAIFFEISEN ART PROIECT.

La capitolul FILM, Irina Margareta Nistor, contributor Zile și Nopți, face primele predicții despre producțiile cinematografice din acest an. Va fi un an bun cinematografic?

Ioan Big a stat de vorbă cu actorul EMANUEL PÂRVU despre rolul jucat de acesta în cel mai nou film semnat de Bogdan George Apetri, MIRACOL (premiera 4 februarie)

„Nu îmi plac oamenii care «joacă», nu îmi place actoria cusută cu ață albă.”

Și tot la film românesc, IOANA FLOREA ne povestește despre LEBENSDORF, noul film regizat de Vali Hotea (Roxanne) care intră în premieră în cinematografele noastre la data de 11 februarie.

„Nu suntem atât de coerenți emoţional pe cât am vrea noi să fim.”

Delia Mitrache, Silvia Trașcă, Ștefania Nistor și Gruia Dragomir ne prezintă premierele cinematografice ale lunii februarie:

  • Death on the Nile”, un must-see al lunii februarie;
  • Marry Me”, filmul perfect de Valentine’s Day;
  • Uncharted”, o nouă aventură captivantă cu Tom Holland;
  • Nightmare Alley”, un coșmar de Oscar;

Actorul Ștefan Iancu, contributor Zile și Nopți, scrie despre „The Card Counter”, film produs de Martin Scorsese și care a avut premiera mondială anul trecut la Festivalul de Film de la Veneția.

„Filmul spune povestea lui William Tell (Oscar Isaac), un personaj enigmatic care își câștigă existența jucând poker, pe mize mici, în diferite orașe din Statele Unite”.

La capitolul EAT&DRINK, Mădălina Santa, chef și owner al restaurantului Szikra din Sf. Gheorghe ne povestește despre experiențele din bucătărie.

„În ciuda vremurilor grele și a provocărilor mari, am rămas împreună, cei încrezători, veseli și puternici în bucătărie, cei dispuși să glumim și să acceptăm glume, să râdem, să ne distrăm, să cântăm, toate astea în timp ce, în multe momente, zeci de bonuri curg și senzația e că nu le poți face față.”

Cosmin Dragomir, anpropolog culinar, ne spune că la restaurant nu e ca la mama acasă.

„Mă sperie reacția aceasta de fiecare dată când o aud. Sunt milioane de mame și știu sigur că nu toate gătesc la fel. Unele pun mai puțină sare, altele gătesc cu Vegeta. Eu aș prefera o mâncare ca la mama chefului acasă.”

Ștefan Chirițescu, publicitar și marketer, a găsit răspunsul la clasica întrebare: Ce facem în week-end?

„E încă început de an, deci încă putem vorbi de lista ce o să fac nou/mai bine/mai mult/altfel în 2022. Eu îți propun un nou tip de ieșire de weekend sau, dacă vrei, un nou tip de city-break: Week-end la cramă/crame.”

Horia Ghibuțiu, jurnalist și redactor Zile și Nopți, ne informează că 2022 este anul ceaiului cu bule.

„Pandemia a schimbat și ce bem, și unde bem, și cum bem. (Re)apariția ceaiului cu bule, care face furori peste tot, e doar una dintre tendințe. Cum s-ar zice într-o cârciumă fără restricții - poate vă mai amintiți, așa era cândva! - de mâncat ce mai bem? ”

Iulia Ciocîrlan v-a pregătit o selecție de cocktail-uri numai bune pentru Valentine’s Day sau Dragobete: Hopeless Romantic, P.S. Ti Amo, Rhubarb Gin Fizz, Caipirinha, Strawberry Cobbler Martini sau Smoked Chocolate Old Fashioned.

Gruia Dragomir, jurnalist și redactor Zile și Nopți, vă recomandă 5 restaurante din țară perfecte pentru o cină romantică, dar și 5 locuri unde bei un vin spumant bun.

La capitolul LIFESTYLE, Alin Gălățescu, analist de Modă și LifeStyle, ne propune un fashion editorial realizat la Palatul Culturii din Iași: Renașterea începe... acum! Creaţiile au fost realizate de Montiago x Liliana Fenechiu.  Model: Anca Humureanu.

La Eco Design, Delia Mitrache a stat de vorbă cu SIMINA FILAT, artistă ce face parte din noul val de designeri din România, absolventă a UNArte București, specializarea Design Vestimentar, cu un palmares artistic impresionant, care a adus deja inovații remarcabile, atât în sfera designului de accesorii, cât și în ceea ce privește procesul de producție și materialele pe care le folosește.

„Brandul Simina Filat a luat naştere acum 12 ani, în anul 2010, ca o dorinţă a mea de a fi antreprenor și de a face doar ce-mi place – design. Drumul parcurs nu a fost scurt și nici ușor, însă cu fiecare pas, am învățat ceva nou despre mine, despre consumatori, despre capacitățile și limitările brandului pe care l-am creat. ”

La Fashion, Ștefania Nistor ne povestește despre un trend de mult apus, gata să renască: Pantofii Mary-Jane.

„Fetelor, vă dau un mic pont, în materie de încălțăminte: pantofii Mary-Jane revin la modă, după o pauză de multe decenii. De asemenea, fustele mini plisate, cardiganele și șosetele până la genunchi înregistrează din nou o creștere a popularității, iar combinația acestor elemente vestimentare cu platformele Mary Jane începe să acapareze Instagramul și celelalte rețele de socializare.”

La capitolul ARHITECTURĂ, arhitect Ioana Aldea scrie despre transformarea unei case săsești construită în anul 1948, în satul Jibert, din județul Brașov. BarnHaus: Armonie în imperfecțiune.

„Fosta șură a proprietății a fost reabilitată într-un stil arhitectural cu influențe nordice, cu o cromatică austeră, în care predomină contrastele dintre învelitoarea metalică, sticla și elementele de fațadă din lemn. Ferestrele, cu tâmplărie metalică, fără parapet, din zona de parter, contribuie la aspectul modern al volumetriei. Construcția este amplasată pe limita posterioară a proprietății și se deschide către curtea comună cu casa săsească. Pereții exteriori la nivel parter păstrează structura din bârne de stejar, acestea fiind vopsite negru și devenind un fundal pentru porțile din lemn natur.”

 

Mădălina Lefter, contributor Zile și Nopți, scrie despre trenduri în design interior în 2022.

„Pentru că ne-am mutat cu totul activitățile în interiorul căminului, un aspect destul de important de care ar trebui cu toții să ținem cont (poate mai mult ca niciodată) ar fi felul în care alegem să ne decorăm casa, întrucât acest aspect ne va influența cu siguranță starea de spirit și productivitatea, pe termen lung. Astfel, printre tendințele în design interior de anul acesta se regăsesc piese de mobilier confortabile și utile, materiale, culori și lumină naturale și, nu în ultimul rând, multe plante naturale, îmbinându-se perfect cu stilul minimalist și cel retro.”

Încheiem capitolul de LIFESTYLE, cu POVEȘTI DE SUCCES.

UKISCREATOR este brandul românesc de lenjerie care reconectează femeia la senzualitate, sexualitate și la partea ei erotică. Gruia Dragomir a stat de vorbă cu Raluca Braniște, creatoarea brandului.

„Mă inspiră formele trupului, corpul uman fiind cea mai desăvârșită lucrare de artă.”

La capitolul BucurEŞTI aLIVE, Horia Ghibuțiu, redactor Zile și Nopți , scrie despre noul spectacol „Cină cu prieteni” de la teatru Bulandra.

„Actori excelenți, ce întruchipează niște oameni obișnuiți, puși în situații așijderea, dau viață unor teme precum viața în doi, căsnicia, durata acesteia, despărțirea, refacerea vieții. Ceea ce e neobișnuit e simplitatea prin care autorul reușește să ne facă să ne gândim la aceste teme în timpul spectacolului și, mai ales, după.”

La CLIN D’OEIL, Ioan Big, publisher Zile și Nopți scrie despre „Metamorfozele lui RAREŞ FLORIN STOICA”, într-un interviu exclusiv cu tânărul actor care a schimbat teatrul pentru operă!

„A fost o experiență extraordinară lucrul cu domnul Silviu Purcărete, cred că Magic e cuvântul cel mai potrivit pentru ce mi s-a întâmplat la Operă. ”

Claudia Aldea, Delia Mitrache, Anca Spiridon, Costinela Caraene și Ioan Big ne prezintă premierele teatrelor bucureștene din luna februarie:

  • „Menajeria de sticlă”, la Teatrul Mic;
  • „Plăcerile și chinurile adulterului”, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie;
  • „Captain Amazing” la unteatru;
  • „Oleanna” la Teatrul de Artă;
  • „Rebarbor” la Odeon.

La POVEȘTI DIN BUCUREȘTI, Gruia Dragomir a stat de vorbă cu Maki Kukunesh, unul din cei 3 asociați de la „Smokăreală”, locul din București unde se face BBQ ca în Texas.

„Toată carnea este gătită întrun smoker offset (pe foc indirect), cu foc din lemne de esență tare, la temperaturi joase, între 100 și 130 de grade, în funcție de tipul de carne, și într-un timp destul de lung.”

Roxana Nicolaescu, Somelier și lector la Fundația Calea Victoriei ne învață ce vinuri să deschidem la o cină romantică!

„Să deschizi un vin bun este o sărbătoare în sine. Să deschizi un vin bun pe care să-l împarți cu cineva drag la o masă delicioasă este o celebrare a iubirii cotidiene, cu bune și cu rele.”

HEFE, contributor Zile și Nopți, a stat de vorbă cu Alin Bittel despre istoria unui magazin aflat pe harta iubitorilor de muzică pe vinil din Bucureşti: Two Sides Records.

„Pentru cei din categoria 16-25 ani, vinilul nu reprezintă ceva nostalgic, pentru ei e ceva nou, nu redescoperă acest mediu precum cei mai în vârstă, care au amintiri cu discuri pe vinil din casa părinţilor. Apropierea de mediul analogic al generatiei de millennials poate fi observată nu numai în mediul muzicii, dar şi în print sau în fotografie. Este un fenomen în creştere.”

Alina Bălan, contributor Zile și Nopți, a ajuns la concluzia că Bucureștiul este capitala Rock-ului în anul 2022!

„Iată cum arată lista concertelor rock din București anunțată până la data trimiterii în tipar a revistei: Iron Maiden, Foreigner, Evanescence, Nick Mason, Gogol Bordello, KISS, Whitesnake, Judas Priest, Nightwish, Arctic Monkeys, Nothing But Thieves, Opeth, Tarja Turunen, Uriah Heep. Ne punem pe planificat, pe ales și pe spart borcanul cu economii, pentru că ne așteaptă un an cu totul ROCK!”

Încheiem ediția de februarie cu câteva recomandări de timp liber și cu lista locațiilor din oraș unde găsești gratuit revista Pop Culture Zile și Nopți București.

Artele spectacolului.

  • Teatrul Naţional „I. L. Caragiale"
  • Opera Națională București
  • Apollo 111
  • Point
  • Teatrelli
  • Teatrul Act
  • Teatrul Bulandra
  • Teatrul de Artă
  • Teatrul de Comedie
  • Teatrul Elisabeta
  • Teatrul Excelsior
  • Teatrul Godot
  • Teatrul în Culise
  • Teatru Infinit
  • Teatrul Ion Creangă
  • Teatrul Mic
  • Teatrul Muzical Ambasadorii
  • Teatrul Nottara
  • Teatrul Odeon
  • Teatrul Stela Popescu
  • unteatru

Muzee

  • MARe - Muzeul de Artă Recentă
  • MNAC - Muzeul Naţional de Artă Contemporană
  • MnaR - Muzeul Național de Artă al României
  • Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa"

Galerii de artă:

  • 2/3 galeria
  • Catinca Tabacaru Gallery
  • Elite Art Gallery
  • Galeria Senso
  • Kulterra Gallery

Spații culturale:

  • ARCUB
  • Assamblage - Institutul de Artă și Design
  • Fundația Calea Victoriei
  • Qreator by IQOS
  • Teatrul Arte dell'Anima

Restaurante recomandate:

  • A1
  • Anika
  • Băcănia Veche
  • Bistro Acuarela
  • Bistro by Green Hours
  • Bogdania Bragagerie
  • localfood
  • Drako Kuhnia Balkanica
  • Ever After
  • Energiea
  • Flip Flop Bistroteca
  • GRABit Pastrami Bar
  • Grano
  • Hare
  • HOP Garden
  • Il Peccato
  • La Finca Alioli
  • Lente Lupu
  • Lente Arcului
  • Kanpai
  • Modelier
  • MOKI - Modern Kitchen
  • MOM
  • NOR, Sky Casual Restaurant.
  • Pickles
  • Piccolo Mondo
  • Salsa Caliente
  • Sardin
  • Suento by Gram Bistro
  • Eat
  • Taverna Waterloo
  • The Saint 139
  • Kitchen
  • Voilà.

Muzică, băutură, mâncare & more:

  • fabrica
  • Grădina Olari
  • Have a Cigar
  • J'ai Bistrot
  • Journey Pub
  • Sera Eden
  • Viilor Pub
  • Zăganu Craft Beer Bar & Bistro

Live music:

  • Berăria H
  • Control
  • Green Hours, jazz & theatre-café
  • Hard Rock Cafe
  • Quantic

Cultură și băutură:

  • BEAT bar umanist
  • Mojo
  • Random Space
  • Snakes & Wizards

Cafea bună, ceai și ceva dulce:

  • Cafélier
  • Ceainăria Green Tea
  • Coftale Coffee Shop
  • Creamier
  • French Revolution
  • Jupiter Coffee Shop
  • Liberté
  • Mingle
  • Seneca AntiCafe
  • Sweetology
  • Tucano Coffee
  • Velocità
  • Zexe Braserie

Revista se mai distribuie în București la:

  • Sun Plaza
  • Veranda Mall
  • Cineplexx Băneasa
  • Cineplexx Titan
  • Happy Cinema
  • Cinema Elvira Popescu
  • Cinema Europa
  • Cinema Muzeul Tăranului Român
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

2/3 galeria A1 Anika Anima Apap Apollo111 Arctic Monkeys ArCub Bacania Veche BEAT bar umanist Beraria H Berti Bistro Acuarela Bistro by Green Hours Bogdania Bragagerie Captain Amazing Catinca Tabacaru Gallery Cinema Elvira Popescu Cinema Europa Cinema Muzeul Taranului Cineplexx Baneasa Cineplexx Titan Clin COMA Control Dark Depeche Mode Drako Kuhnia Balkanica EDEN Elite Art Gallery Energiea Evanescence Ever After Festivalul de Film de la Venetia Flip Flop Bistroteca French Revolution Galeria Kulterra Godot GRABit Pastrami Bar Gradina Olari Gram Bistro Grano Green Green Hours Happy Cinema Hard Rock Cafe Harry Potter Hefe HOP Garden Il Peccato IQOS Iron Maiden J'ai Bistrot Journey Pub Judas Priest Jupiter Coffee Shop Kanpai KAPS Crew KISS Fm La Finca Alioli La Povesti Lebensdorf Lente Arcului Lente Lupu Liberte localfood Martini Menajeria de sticla MNAC Modelier Mojo Moki Montiago Muzeul de Arta Recenta Muzeul National de Arta Muzeul National de Arta al Romaniei Muzeul National de Arta Contemporana Muzeul National de Istorie Naturala Netflix Nightwish NOR, Sky Casual Restaurant Nothing But Thieves Opera Nationala Bucuresti Palatul Culturii Palatul Culturii din Iasi Paul Piccolo Mondo Pickles Povesti de succes Qreator Quantic Raiffeisen Random Space Salsa Caliente Sardin Seneca Anticafe Smokareala Snakes & Wizards SoNoRo Sun Plaza Sweetology Szikra Taverna Waterloo Teatrelli Teatru Infinit Teatrul Act Teatrul Bulandra Teatrul de Comedie Teatrul Elisabeta Teatrul Excelsior Teatrul In Culise Teatrul Ion Creanga Teatrul Mic Teatrul Muzical Ambasadorii Teatrul Nottara Teatrul Odeon Teatrul Stela Popescu The Card Counter Tucano Coffee UKISCREATOR UNARTE Unteatru Vegeta Veranda Mall Voila Whitesnake Zaganu Craft Beer Bar Zexe Braserie ZILE SI NOPTI

Subiecte

Sectiune



Branded


Related