Cuvintele care pot ajuta

Cuvintele care pot ajuta

De exemplu, cuvântul carte. Si apoi, toate cuvintele din ea. Ca să ajungi la ele, însă, trebuie să poți citi. Ceea ce multi copii din Romania nu au cum: nu stiu si nici nu au ce. Peste 25.000 de copii din satele defavorizate din România ar putea primi prima lor carte cu ajutorul donațiilor lunare de 2 euro făcute de susținătorii care trimit CARTE prin SMS la 8844. 

"Din fericire, cuvintele pot schimba viitorul unui copil sărac", spune Asociatia OvidiuRo, care schimbă expresia în Dai carte, ai parte!

În această campanie s-au implicat Vali Petridean, care a semnat ilustrația, și Florin Piersic Jr, care a dat voce apelului celor de la Asociatia OvidiuRo. 

Irina Dobrita povesteste mai multe despre aceasta campanie pe Facebook:

După câteva sute de sate defavorizate luate la picior (doar-doar or primi și cei mai săraci copii dreptul la educație), ne-am dat seama că nu-i de ajuns ca tichetele sociale să-i aducă pe cei mici zilnic la grădiniță.

Majoritatea grădinițelor nu aveau nici infrastructura minimă pentru a asigura educație de calitate, nu mai vorbim de cărți uriașe sau de programe pentru dezvoltarea vocabularului ca cele cu care le treceam noi pragul.

Așa că ne-am hotărât să dăm cărți copiilor care nu au acasă niciuna și să sprijinim profii să le citească și să aibă suficiente materiale educaționale pentru a face față provocărilor educației în medii defavorizate. 

Firește că zicem CARTE, așa, simbolic. În spatele cărțuliei ilustrate primite de fiecare copil vor sta sute de ore de formare cu profesorii și de definitivare a curiculei pro-citit, miile de kilometri bătuți pentru a monitoriza programele de literație și zecile de 'Cititori pentru o zi' care vor duce cărțile donate de voi mai aproape de copii. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related