Ela Crăciun a militat pentru “Grădinițe fără bullying” în a 5-a ediție a campaniei Super mame cu super puteri

Ela Crăciun a militat pentru “Grădinițe fără bullying” în a 5-a ediție a campaniei Super mame cu super puteri

Bloggerul Ela Crăciun, în parteneriat cu Itsy Bitsy FM, a încheiat un nou eveniment din seria “Super mame cu super puteri”. Dedicat unui subiect extrem de actual evenimentul cu tema “Grădinițe fără bullying” s-a desfășurat, sâmbătă, 21 octombrie, în cadrul Centrului Comercial Auchan Titan. Aproximativ 70 de părinți și copii au discutat împreună cu invitații Elei despre ce înseamnă bullying și cum putem opri efectele negative pe care această acțiune o poate avea asupra celor mici.

Nadia Tătaru, fondatoarea Itsy Bitsy FM și președinta Asociației Părinților Isteți, Catalina Surcel, director executiv al Asociației “Telefonul Copilului” și Adriana Mitu, trainer pentru dezvoltare emotională la copii și specialist în campania “Gradinițe fără bullying”, inițiată de Itsy Bitsy FM, au vorbit despre lucrurile care ne marchează viața încă din copilărie.  Evenimentul a fost transmis online pe pagina de Facebook a Elei Crăciun, și a fost urmărit de 63.000 de persoane atingând un reach de 360.000 de persoane.

 

La eveniment au fost prezenți părinți care au observat primele semne ale bullyingului la copii și au vrut să aibă opinia unui specialist despre modul în care se pot implica.

 

Inițiatorul proiectului, Nadia Tătaru, spune că primul pas este conștientizarea problemei:

“Un sfert dintre profesori nu dau importanță fenomenului de bullying iar peste jumătate dintre copii spun că adulții nu îl iau în serios în privința bullying-ului. Din statisticile pe care le avem, 7 din 10 elevi spun că au fost implicați într-o acțiune de bullying ceea ce ne spune că fenomenul este în plină dezvoltare. Statisticile sunt confirmate și de Poliția Română care arată că în ultimii trei ani cazurile grave de agresiune au scăzut dar cele mici și medii sunt foarte multe. Copiii din ziua de astăzi știu ce este bullyingul, îl recunosc. Noi oamenii mari avem încă o rezistență la acest termen. Dacă ar fi să ofer o definiție, bullying-ul înseamnă o serie de acțiuni repetate manifestate intenționat cu scopul de a face rău celulialt”.

 

Una dintre cele mai active organizații în acest domeniu este Telefonul Copilului, care a început să preia cazuri de busllying încă de acum 7 ani. Catalina Surcel, director executiv al Asociației a povestit celor prezenți că, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți copii sună sub protecția anonimatului pentru a reclama un caz de abuz.

“Mulți copii care ne contactează spun a nu au vorbit cu parintii pentru că aceștia sunt foarte ocupați și li se pare că problema lor nu este atât de mare. Este important că pot sta de vorbă cu noi anonim dar nu este suficient. Cheia este tot în familie. Aceștia trebuie să spargă bariera imaginară creată de cei mici. Copilul trebuie să vadă această deschidere iar cadrele didactice trebuie să înțeleagă că această este o problemă care provoacă răni emoționale. Trebuie să lucrăm la încrederea pe care o au copiii noștri în noi”, a povestit Cătălina.

 

Care sunt primele semne ale unui copil care a fost victima unei agresiuni? Adriana Mitu, trainer pentru dezvoltare emoțională la copii spune că primele pot fi identificate cu ușurință de către părinții care îi monitorizează pe cei mici.

“Primele semne apar treptat, copilul nu mai vrea să meargă la grădiniță, vine acasă julit sau cu lucruri lipsă și este adesea trist. Puteți intra în universul lui prin crearea unor povești în care el să se regăsească. Unul dintre aceste jocuri poate fi <<de-a gădinița>>.  Luați diverse păpuși sau figurine Lego și recreați admosfera de la gădiniță. În primele 10 minute el va aduce în discuție poblema cu care se confruntă”, le-a spus Adriana Mitu celor prezenți.

 

La finalul evenimentului, Ela a desemnat câștigătorii concursului de sâmbătă, care au primit tricouri personalizate și jucării din partea sponsorului Maxi Toys și Cofetăria Ana Beller.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related