Tabăra Internațională de Sculptură în Piatră – ediția a doua

Tabăra Internațională de Sculptură în Piatră – ediția a doua

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, a avut loc vernisajul Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca.

Cu acest eveniment, se încheie cea de-a doua ediție a acestui proiect cultural internațional. De aici înainte, publicul de toate vârstele este invitat în sudul județului Vâlcea, să viziteze cele 8 monumente de for public ce au fost create în timpul taberei. Sculpturile se regăsesc în centrul Comunei Măciuca, alături de operele realizate la prima ediție, în 2014, iar accesul este liber.

 

Proiectul a avut în centru sculpturile celor unsprezece artiști participanți în 2017, dar a fost, de fapt, un proiect multidisciplinar. În perioada 2-21 octombrie, s-au desfășurat ateliere de creație pentru copii, întâlniri educative dintre sculptori și elevii din comuna Măciuca și de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Rm. Vâlcea, o prezentare de modă a colecției „Rădăcini”, creată de designerul Liliana Larisa Crăciun.

 

Organizatorii le mulțumesc tuturor celor prezenți la vernisajul taberei. Printre oaspeți, s-au numărat artiști importanți din București, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș și Cluj.

 

Inițiatorul acestui proiect cultural, Dan NIȚU, președintele Fundației Dumitru Drăghicescu, le-a transmis invitaților următoarele:

„Este o zi de sărbătoare pentru noi! Sărbătorim astăzi efortul și creativitatea celor unsprezece artiști din tabăra noastră. Vă mărturisesc recunoștința pe care le-o port pentru tot ce au făcut ei pentru acest proiect și pentru această zonă a României. Văd și la această ediție că reușim să facem ceea ce ne-am propus și sunt tot mai încrezător în forța acestui proiect. Suntem între prieteni, așa că vă pot spune că, în săptămânile acestea, ne-am simțit cu adevărat apreciați de cei din jurul nostru. Nu am nicio rezervă să afirm că avem o voce importantă în mediul cultural românesc și european. Așa cum am anunțat deja, suntem hotărâți să continuăm acest proiect.

Stimați invitați, să știți că nu vă aflați aici întâmplător. Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră pentru a dezvolta această tabără de sculptură. Acest proiect rămâne deschis, flexibil. Vin din zona de business, așa că mi se pare important să fim competitivi, performanți. Rămâne să redefinim împreună aceste concepte, astfel încât să obținem un nivel înalt de performanță și în domeniul cultural.”

 

Mirela NIȚU, membru fondator al Fundației Dumitru Drăghicescu, le-a reamintit invitaților care este simbolul central al ediției din 2017:

„Acestă ediție a taberei noastre are în centru figura Reginei Maria. Am îmbrățișat-o ca simbol și ca îndrumător. Regina Maria a jucat un rol esențial în istoria României. Inclusiv în istoria artei din România. Dorim să onorăm pasiunea Reginei pentru frumos, pentru creație. Și să perpetuăm atenția față de domeniul artistic, dar și grija față de revalorizarea tradițiilor noastre și aducerea lor în contemporan.”

 

Cei unsprezece sculptori participanți la cea de-a doua ediție sunt Mathieu CHIVA (Franța), Giovanni CAROSI (Italia), Viorel ENACHE (România-Franța), Zoran GRINBERG (Serbia), Joy JAROBA (Chile), Anne LE LOUARN (Franța), Kevin MEUNIER (Franța), Nicolae Răsvan MINCU (România), Fanny PIEPLU (Franța), Sergiu SĂLIȘTE (România), Lucian ȚĂRAN (România).

 

A doua ediție a Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca este organizată de Fundația Dumitru Drăghicescu, în parteneriat cu Atelierele Enache Paris.

Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Primăria Măciuca, Consiliul Local Măciuca, Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Vâlcea, Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, Designer Liliana Larisa Crăciun.

Sponsor principal: Damila SRL

Sponsori: Forest Retreat & Spa, Remservice SRL, Crama Bauer, Domeniul Știrbey, Casa de Vinuri Iordache, Danke!, OSKAR, ARCON, WEBER, TEMAD, CRH, ROMCIM, MULTIBAT, CERESIT, MARMOSIM.

Parteneri media: Radio România Cultural, Kiss FM, Modernism.ro, Revista Atelierul, Ceașca de Cultură, IQads, SMARK, Artindex, Cooperativa Urbană, Asociația Operatorilor Culturali din România, MATER – biblioteca de materiale, VTV, Vâlcea1, Vocea Vâlcii, Săptămâna în Oltenia, Ziarul de Vâlcea, Craiovaforum.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related