Marian Godina propune un "Je suis Gavris"

Marian Godina propune un "Je suis Gavris"

Am scris in ultimele saptamani, impreuna cu oameni urmariti si apreciati pe Facebook, despre responsablitatea cu care comunica un asa-numit influencer, pe diferite teme. Discutia s-a purtat in cadrul unei serii de materiale avand ca tema suspendarea unor conturi populare de pe Facebookul romanesc. Unii, precum Raul Gheba sau Ovidiu Vanghele, gasesc termenul de "influencer" gol de continut, in timp ce altii, precum Oana Dobre-Dimofte, vad lucrurile ceva mai nuantat. 

Contextul este unul potrivit, pentru ca, fara sa-l fi intrebat, Marian Godina opineaza si el pe subiect, in cadrul unei postari in care isi exprima solidaritatea cu Radu Gavris, seful Servicului Omoruri:

Notorietatea vine la pachet cu o responabilitate de care mi-ar fi jena sa fug. 

Textul integral al postarii:

Dragi colegi, polițiști,

Mă bucură enorm încrederea pe care mi-o arătați, trimițându-mi sute de mesaje în care mă îndemnați sau mă întrebați ce putem face pentru șeful Servicului Omoruri. Așa cum v-am mai spus, eu nu sunt lider de sindicat și nici nu îmi doresc să fiu, dar se pare că notorietatea vine la pachet cu o responabilitate de care mi-ar fi jenă să fug. Așa că voi face tot ce ține de mine pentru susținerea șefului Serviciului Omoruri, un om pe care cineva dorește să îl demită, din motive pe care le știm cu toții. Și-a permis să vorbească. "Decapitarea" acestuia ar însemna "decapitarea" oricui îsi permite să iasă din rând, așa cum se întâmpla în vremuri nu de mult apuse. Nu trebuie să permitem asta. 

În primul rând trebuie să rămânem calmi și, cel mai important, să acționăm LEGAL, încadrându-ne perfect în regulamentele și statutul pe care le avem. Cel mai important e să vorbim liber, să ne arătăm revolta și să demonstrăm că nu mai suntem vechii obedienți cu "am înțeles, să trăiți!". Un polițist care poartă armă nu poate cunoaște cuvântul "teamă", mai ales teama de a vorbi.

Un prim semnal pentru cei care cred că sunt la conducerea unei turme de oi ar fi acela de a vedea că suntem foarte mulți care îl susțin pe dl Radu Gavriș.

Vă invit pe toți, chiar și pe cei care nu sunt polițiști, să ne punem poza de profil a domnului comisar Gavriș.

Și în caz că nu știați, vă spun eu acum: veți mai schimba poate zeci de miniștri de interne, și voi tot polițiști veți fi! Uniți suntem puternici, dezbinați suntem neica-nimeni!

Postarea lui Godina vine la scurt timp dupa ce Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut demisia lui Radu Gavris, ca urmare a cazului presupusului pedofil, care era agent al Politiei Rutiere.

Legea spune ca politistii nu au dreptul sa se exprime politic, asa ca Godina nu o spune explicit, insa oricine nu a trait sub un pietroi intelege unde bate: in partidul de guvernamant, se platesc polite din urma, iar asta face ca procesul de guvernare sa fie sabotat chiar din interior. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Subiecte

Sectiune

DictionarRelated