Marian Godina propune un "Je suis Gavris"

Marian Godina propune un "Je suis Gavris"

Am scris in ultimele saptamani, impreuna cu oameni urmariti si apreciati pe Facebook, despre responsablitatea cu care comunica un asa-numit influencer, pe diferite teme. Discutia s-a purtat in cadrul unei serii de materiale avand ca tema suspendarea unor conturi populare de pe Facebookul romanesc. Unii, precum Raul Gheba sau Ovidiu Vanghele, gasesc termenul de "influencer" gol de continut, in timp ce altii, precum Oana Dobre-Dimofte, vad lucrurile ceva mai nuantat. 

Contextul este unul potrivit, pentru ca, fara sa-l fi intrebat, Marian Godina opineaza si el pe subiect, in cadrul unei postari in care isi exprima solidaritatea cu Radu Gavris, seful Servicului Omoruri:

Notorietatea vine la pachet cu o responabilitate de care mi-ar fi jena sa fug. 

 

Textul integral al postarii:

Dragi colegi, politisti,

Ma bucura enorm increderea pe care mi-o aratati, trimitandu-mi sute de mesaje in care ma indemnati sau ma intrebati ce putem face pentru seful Servicului Omoruri. Asa cum v-am mai spus, eu nu sunt lider de sindicat si nici nu imi doresc sa fiu, dar se pare ca notorietatea vine la pachet cu o responabilitate de care mi-ar fi jena sa fug. Asa ca voi face tot ce tine de mine pentru sustinerea sefului Serviciului Omoruri, un om pe care cineva doreste sa il demita, din motive pe care le stim cu totii. Si-a permis sa vorbeasca. "Decapitarea" acestuia ar insemna "decapitarea" oricui isi permite sa iasa din rand, asa cum se intampla in vremuri nu de mult apuse. Nu trebuie sa permitem asta. 

In primul rand trebuie sa ramanem calmi si, cel mai important, sa actionam LEGAL, incadrandu-ne perfect in regulamentele si statutul pe care le avem. Cel mai important e sa vorbim liber, sa ne aratam revolta si sa demonstram ca nu mai suntem vechii obedienti cu "am inteles, sa traiti!". Un politist care poarta arma nu poate cunoaste cuvantul "teama", mai ales teama de a vorbi.

Un prim semnal pentru cei care cred ca sunt la conducerea unei turme de oi ar fi acela de a vedea ca suntem foarte multi care il sustin pe dl Radu Gavris.

Va invit pe toti, chiar si pe cei care nu sunt politisti, sa ne punem poza de profil a domnului comisar Gavris.

Si in caz ca nu stiati, va spun eu acum: veti mai schimba poate zeci de ministri de interne, si voi tot politisti veti fi! Uniti suntem puternici, dezbinati suntem neica-nimeni!

Postarea lui Godina vine la scurt timp dupa ce Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut demisia lui Radu Gavris, ca urmare a cazului presupusului pedofil, care era agent al Politiei Rutiere.

Legea spune ca politistii nu au dreptul sa se exprime politic, asa ca Godina nu o spune explicit, insa oricine nu a trait sub un pietroi intelege unde bate: in partidul de guvernamant, se platesc polite din urma, iar asta face ca procesul de guvernare sa fie sabotat chiar din interior. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related