Apple vrea sa introduca emoji-uri noi, dedicate persoanelor cu dizabilitati

Apple vrea sa introduca emoji-uri noi, dedicate persoanelor cu dizabilitati

O idee buna de la Apple a venit zilele trecute sub forma unei propuneri de emoji-uri noi. Oamenii s-au gandit ca oricine si toata lumea trebuie sa se simta reprezentata de emoji-urile disponibile, iar la o privire mai atenta, se pare ca o categorie anume nu sta foarte bine la capitolul asta: oamenii cu dizabilitati. De auz, de vede si de locomotie.

Conform CNN, cei de la Apple s-au consultat cu organizatiile cu experienta in domeniu, cum ar fi Consiliul American pentru Nevazatori, Cerebral Palsy Foundation si Asociatia Nationala decicata persoanelor cu dizbilitati de auz. 

Darea spre folosire a noilor emoji-uri depinde, momentan, de Unicode Consortium, ONG-ul care isi da ok-ul pe toate emoji-urile noi (da, exista asa ceva). Iar pitchul celor de la Apple suna cam asa:

La ora actuala, emoji-urile sunt variate, insa e posobil ca ele sa nu reprezinte experientele celor cu dizabilitati. Divrsificarea acestor optiuni va ajuta la umplerea unui mare gol si ajuta la imbogatirea experientei pentru noi toti

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related