Shape the Universe of Leardership

Shape the Universe of Leardership

Organizația studențească "Voluntari pentru Idei si Proiecte" organizează un proiect dedicat studenților cu tema leadership-ului care va avea lor între 21 si 28 aprilie.

Proiectul Leadershape este dedicat studenților şi masteranzilor cu vârste cuprinse între 18 si 23 de ani. Proiectul a pornit cu viziunea ca întregul care poate duce spre performanță este alcătuit din: inteligență emoțională, gândire critică şi gândire strategică. Scopul acestuia este de a dezvolta tineri capabili să devină lideri pentru ca echipele şi organizațiile pe care le conduc să performeze.

Gândirea critică îi este necesară unui lider pentru a realiza conexiuni logice între idei şi argumente şi pentru a rezolva probleme dificile. Odată dobândită această competență, gândirea devine clară, rațională si liberă. Inteligența emoțională este esențială pentru a-şi întelege propria persoană şi pentru a fi capabil să rezoneze cu ceilalți şi de a-i cunoaşte în aşa fel încât să poată comunica cu ei eficient. Un lider bun îi convinge, inspiră și motivează pe ceilalți. Prin gândirea strategică, acesta poate anticipa şi interpreta anumite lucruri într-un mod corect, ca în final să poată lua decizii bune.

În cele opt zile intense de proiect, vor avea loc training-uri, workshop-uri şi activități practice menite să dezvolte competențele menționate mai sus. Printre activitățile practice se enumeră învățarea experiențiala, Treasure Hunt-ul, si debate-ul.

Treasure Hunt-ul este un concurs care implică creativitatea și are rolul de a construi echipa, de a facilita comunicarea. Presupune dezlegarea misterelor și găsirea indiciilor ascunse de organizatori.

Învățarea experențială este un proces prin care studenții vor fi puşi în situații pentru a învăța din experiența avută, pentru a trăi direct anumite sentimente, trăiri.

Debate-ul presupune o temă de discuție între două echipe, pro şi contra. Arbitrul va fi cel care va decide în final care echipă a avut argumente mai solide şi puternice şi care a reuşit să convingă.

Pe 29 Martie, a avut loc conferința proiectului Leadershape care a găzduit 50 de studenți. În cadrul conferinței, cei trei speakeri invitați, Daniel Bichis, Cristian Francu si Paul Ardeleanu, au explicat studenților importanța dezvoltării inteligenței emoționale, gândirii critice şi gândirii strategice.

Proiectul Leadershape se află la a doua ediție şi işi doreşte studenți dornici de învățare şi dezvoltare în domeniul leadership-ului. Înscrierile se pot face până în data de 13 aprilie, ora 23:59.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related