Despre convingeri pacifiste și îndoctrinare. Joi, la Astra Film Cinema

Despre convingeri pacifiste și îndoctrinare. Joi, la Astra Film Cinema

Când convingerile și personalitățile unor tineri ruși se opun ideii de război și serviciului militar obligatoriu, disputa de la întâlnirile cu comisia de recrutare devine dramatică. Exprimând o opoziție fermă față de politica de încorporare în fața unor funcționari rigizi - surprinși sau amuzați de atitudinea liberă și deschisă a copiilor – adolescenții așteaptă cu sufletul la gură un verdict care să-i ajute să evite serviciul militar.

Convictions/Comisia de recrutare este un documentar care observă lupta unor tineri din Rusia tot mai militarizată de azi de a evita serviciul militar pe care-l consideră o lipsire de libertate într-un mediu violent și cu niște reguli de multe ori absurde. Filmul prezintă o serie de întâlniri ale comisiei de recrutare cu tinerii care nu vor să se alinieze normelor și urmărește cu empatie cazurile unor curajoși copii-altfel, pacifiști sau homosexuali, care nu renunță la convingerile lor non-violente de dragul unor norme sociale depășite. Pelicula urmărește reacțiile și frustrările celor intervievați, dar și atitudinea superioară, umilitoare uneori, a intervievatorilor, victime la rândul lor ale aceluiași sistem.

Joi la Astra Film Cinema, de la ora 19:00, filmul Convictions/Comisia de recrutare aruncă o privire în interiorul unui mecanism birocratic vetust și spune o poveste de curaj și pacifism a unor minți libere în antiteza cu cugetul îndoctrinat al funcționarilor din comisia de recrutare.

Convictions/ Comisia de recrutare, regia Tatiana Chistova, Polonia, Rusia, 2016, 61 minute. Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (PiațaMică 11, Sibiu).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related