!MPRO Talks – întâlnirile lunare ale comunităţii improvizatorilor români

!MPRO Talks – întâlnirile lunare ale comunităţii improvizatorilor români

De şase ani cele mai bune spectacole de teatru de improvizaţie concepute şi jucate de actori români pot fi văzute la !MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie, în secţiunea tematică, experimentală şi de debut. Tot acolo vin traineri de top din toată lumea – Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Israel, Belgia – pentru a împărtăşi din experienţa lor în cadrul atelierelor şi spectacolelor din secţiunea internaţională. Cu timpul, sub umbrela !MPRO s-a format o adevărată comunitate, peste 100 de improvizatori bucurându-se de această formă de expresie artistică atât de efervescentă.

Din 2018, !MPRO aduce această comunitate nu doar pentru cinci zile în toamnă, ci şi o dată pe lună pe tot parcursul anului, în cadrul întâlnirilor !MPRO Talks. Acestea au loc în ultima duminică a fiecărei luni, şi îşi propun extinderea universului de cunoştinţe al improvizatorilor, pentru ca aceştia să poată oferi publicului spectacole cât mai relevante, pe subiecte cât mai diverse.

Concret, fiecare întâlnire !MPRO Talks constă în două părţi. În prima parte, câte trei improvizatori susţin un discurs despre un subiect ales de ei – poate fi un hobby (ex. cântatul la vioară, jocurile pe computer, lectura), o problemă fizică sau psihică cu care s-au confruntat (dependenţă, anxietate, un accident la ski) sau chiar întrebările mari ale vieţii (vulnerabilitate, impact personal, disciplină). Audienţa, formată din improvizatori şi cursanţi în improvizaţie, are astfel ocazia să îşi îmbogăţească repertoriul de personaje pe care le poate aduce la viaţă pe scenă şi rezerva de referinţe din care se poate inspira în cadrul spectacolelor de improvizaţie.

Partea a doua, transmisă live pe Facebook, este o discuţie cu invitaţi din comunitatea !MPRO, moderată de câte un improvizator cu experienţă,  despre aspecte specifice artei acesteia. Adresată publicului larg, această a doua parte a !MPRO Talks rezervă o parte din discuţie întrebărilor din sală şi de pe Facebook.

Duminică 29 iulie, în cadrul celei de-a şasea întâlniri !MPRO Talks, Alexandra Băjan îi va intervieva pe fraţii Stoicescu, Cristian şi Daniel, fondatorii Cromatic Studios. Absolvenţi de cursuri de improvizaţie şi creatorii imaginii unui nou festival de improvizaţie, iniţiat de Alexandra, cei doi vor discuta despre impactul pe care l-a avut improvizaţia în munca lor creativă, şi ce rol ar putea juca acest instrument de provocare a imaginaţiei în industria din care fac parte.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related