Se apropie. Vom dezbate mersul la vot cu robotii

Se apropie. Vom dezbate mersul la vot cu robotii

Din faimosul interviu de radio (sau ce-o fi fost ala) pe care Elon Musk i l-a actodat lui Joe Rogan luna trecuta, am ramas cu doua chestii importante. Hai, trei, daca punem la socoteala faptul ca Elon fumeaza iarba, deci e om.

Primul: o Tesla poate dansa, oameni buni. Cica un geek #delafirma i-a zis lui Elon ca ”hei, am putea sa o facem sa danseze”, iar Elon a raspuns ”haha, ce cool, hai”. Asa ca Tesla poate dansa

Al doilea: AI-ul e periculos. Nu e prima oara cand o spune Musk si nu e nici singurul, dar da, inteligenta artificiala poate fi periculoasa, e un teritoriu nou si habar n-avem cat si cum poate fi tinut sub control.  

Enter IBM. Cu un tool care nu e periculos decat daca preferi sa fii contrazis de sot/sotie, iar nu de un robot care chiar stie totul. Project Debater vrea sa aduca arta dezbaterii la un nou nivel. Cu argumente din partea calculatorului, pentru a contribui la intelegerea de catre a oameni a subiectelor complexe.

Project Debater va ajuta oamenii oferindu-le argumente convingatoare, bazate pe dovezi, si va limita influenta emotiilor, a bias-ului si a ambiguitatii in dezbatere.

Suna bine, suna scary, suna al naibii de interesant. Adica exact cum am putea descrie influenta care va sa vina, peste ani, din partea inteligentei artificiale.

- Computer, cred ca e bine sa ies la vot maine.
- Codrut, am 265 de argumente impotriva acestui demers. Le luam alfabetic, da?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related