TEDxLab, zona expozițională în care tehnologiile inovatoare întrerup prezentul și ne transpun în viitor

TEDxLab, zona expozițională în care tehnologiile inovatoare întrerup prezentul și ne transpun în viitor

Colaboratori ce cred în idei care merită împărtășite au făcut posibil atât întregul eveniment, cât și un spațiu cu tehnologii inovatoare.

Personalități, agenți ai schimbării, entuziaști TEDx și voluntari care cred în implicarea activă și în dezvoltarea comunității lor - la un loc pentru o zi de networking și dialog pe tema We Are Legacy. Acest context, întregit și de un spațiu special de prezentare a celor mai noi tehnologii bazate pe inteligență artificială, nu ar fi fost posibil, însă, fără sprijinul unei liste lungi de susținători.

Spațiul de prezentare a celor mai noi tehnologii bazate pe inteligență artificială include drept expozanți:

  • Laboratorul CeRVA - Laboratorul de Cercetare în Realitate Virtuală și Augmentată din cadrul Universității Ovidius din Constanța își focalizează activitățile pe mediile educaționale, de formare profesională și diseminare a culturii prin intermediul tehnologiilor realităților mixte, oferind beneficiarilor săi experiențe de realitate virtuală și augmentată interactive și colaborative.

În cadrul evenimentului TEDxConstanța, echipa CeRVA va prezenta rezultatele celor mai recente cercetări din domeniul:

  • Aplicațiilor cu retur haptic cu aplicabilitate în medicină
  • Aplicațiilor de realitate augmentată cu aplicabilitate în promovarea turismului cultural
  • Un experiment în domeniul aplicațiilor interactive prin tehnologii omniprezente.
  • ACE Robotics - comunitatea de profesori și elevi din cadrul Liceului Teoretic Ovidius, susținători ai conceptului de educație STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Educația STEM implică o abordare interdiciplinară și integrată a științelor prin practici de  învățare care pornesc de la aplicații practice.

În perioada 2017 - 2018 ACE Robotics a obținut urmmătoarele recunoașteri:

  • Clasarea pe locul 21 din 92 de echipe participante la competiția națională de robotică BRD First Tech Challenge România
  • Diploma Procopiu la Concursul Național de Creativitate în Fizică și Tehnologii “Ștefan Procopiu” la secțiunile de Robotică și Proiecte antreprenoriale
  • Diploma de Excelență acordată de către Academia Navală Mircea cel Bătrân la Sesiunea Științifică a studenților CADET-NAV 2018
  • Premiul III la Sesiunea Științifică a Studenților Universității Maritime Constanța 2018.

În cadrul TEDxConstanța ACE Robotics va prezenta:

  • Varianta preliminară a prototipului de robot cu care va concura în sezonul 2018-2019 în competiția națională de robotică BRD First Tech Challenge. Robotul va coborî și urca pe un perete, va selecta bile de anumite culori, se va deplasa pe traiectorii controlate, va sorta și colecta bile și cuburi și le va depozita într-o cutie aflată la o anumită înălțime.
  • Un robot tip “follow line” pe bază de Microcontroler Arduino.
  • Research X Development - inițiativă ambițioasă a cărei misiune este de a arhiva sculpturi, statui, opere de artă și orice alte obiecte de importanță culturală din România și nu numai, utilizând tehnologii de scanare 3D pentru a produce conținut adecvat pentru imprimarea 3D.

Această inițiativă oferă oamenilor șansa de a vedea reprezentări de artefacte 3D imprimate într-un mod tangibil, permițând publicului să aibă contact fizic cu obiecte pe care nu le-ar putea vizualiza în alt mod. Prin scanarea 3D și imprimarea 3D, Research X aduce arta către mase într-un mod palpabil și într-un context mai larg de contribuție semnificativă la educație, conservare, restaurare și accesibilitate.

La TEDxConstanța Research X Development va expune:

  • Artec Eva, un scanner 3D pefromant disponibil atât pentru scanarea live a entuziaştilor, cât şi pentru alte demonstraţii. Mai mult, echipa Research X oferă posibilitatea de a opta pentru primirea propriului model 3D
  • Un monitor pentru 3D scanning și transpunerea din real în virtual.
  • Muzeul Memoriei - Telefonul Amintirilor - inițiativă Punctart de descoperire prin jurnale, fotografii, obiecte, cărți poștale și mărturii personale legături între istoria citită și istoria trăită. Muzeul Memoriei își propune ca prin imagini, sunete și cuvinte grăite să ridice o întrebare: suntem noi memoria care se naște din cursul și pe parcursul istoriei gândite și trăite?

Muzeul Memoriei este un loc al amintirilor în care trecutul se unește cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate.

La TEDx Constanța va fi prezent, ca parte din Muzeul Memoriei:

  • Telefonul Amintirilor - o instalație cu două funcții: de redare (entuziaștii pot asculta fragmente din universul Bucureștilor de altădată) și de înregistrare (participanții se pot gândi la ce nu ar vrea să uite și își pot înregistra gândurile, pentru a le fi trimise peste un an).

TEDxConstanța este prezentat de Leadership Today, Mind Evolution și AYG Romania și powered by VIVO! Constanța - un brand IMMOFINANZ.

Ediția aceasta a fost posibilă cu sprijinul campionilor: Selgros Cash & Carry, Șerban Films, Banca Transilvania, și Zenith Conference & Spa Hotel.

Au susținut TEDxConstanța, cu implicarea deosebită a prietenilor: Starbucks, Cora City Park, Magnolia, Miss Baker, Stalinskaya, Crama Gabai, R'SPA, Techir, 3DLife, CăsuțaHappy, Mihaela Rodeanu MakeUp Artist, Acoustic Dream și Procivitas Print.

Printre catalizatorii evenimentului, agenți ai schimbării importanți, se numără: Asociația Împreună Pentru Viitor Constanța și City Plex Constanta.

Parteneri Media: RomaniaPozitiva.ro, IQads, SMARK, Info Sud-Est și Radio Sky FM.

Evenimentul va avea loc la Zenith Conference & Spa  Hotel, în stațiunea Mamaia, și va aduce în prim-plan personalități marcante care vor trata subiecte dintre cele mai diverse, precum inovație, educație,  ori arta - toate in contextul curent.

Jocuri de cuvinte, anecdote care stârnesc zâmbete și stare de bine. Provocări, palme transpirate, genunchi moi, un sentiment de amețeală, oameni deosebiți și povești frumoase.  Inovație, mișcări sociale, pasiune. Ce-a fost, ce-am învățat și ce lăsăm în urmă. 

We are legacy! creionat în idei care merită împărtășite. TEDxConstanța 2018. La malul Mării Negre.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul evenimentului.

Conferința TED oferă șabloanele generale pentru programul TEDx, dar evenimentele individuale, precum și TEDxConstanta sunt organizate independent. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Zenith

Zenith este The ROI Agency. Printr-o combinatie unica de date, tehnologie si specialisti in domeniu, facem fata chiar si celor mai complexe provocari si contribuim activ la cresterea business-urilor clientilor... vezi detalii »

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related