Cinemobilul, la încheierea sezonului cald: peste 15,000 de spectatori din întreaga țară au participat la proiecții

Cinemobilul, la încheierea sezonului cald: peste 15,000 de spectatori din întreaga țară au participat la proiecții

După 7 luni de călătorie, misiunea Caravanei Cinemobilul, de a împărtăși pasiunea pentru film cu oameni din zone cât mai variate și izolate ale țării, acolo unde nu există săli de cinema sau o ofertă diversificată de a petrece timpul liber, este mai vie ca oricând. 

Peste 15,000 de spectatori din toată țara au participat la cele 78 de proiecții Cinemobilul cu intrare liberă. Publicul s-a bucurat de producții cinematografice lansate în ultimii 2 ani, unele premiate internațional, variate ca genuri artistice: de la film de aventură (“Odiseea” / “L’odyssée”), la film de animație (“Țestoasa roșie” / “La tortue rouge”, “Berzele” / “Storks”) sau documentar (“România neîmblânzită”). Pe harta caravanei Cinemobilul 2018 s-au aflat sate și orașe din 20 de județe: Cluj, Bihor, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Mureș, Sibiu, Suceava, Botoșani, Bacău, Galați, Buzău, Ilfov, Gorj, Vâlcea și Tulcea. Pentru majoritatea spectatorilor, proiecțiile Cinemobilul au fost prima ocazie de a vedea un film pe ecran mare, în aer liber. 500 de oameni au participat, în medie, la proiecțiile din orașe, iar unele evenimente au atras peste 1,000 de spectatori (Tulcea, Sighetu Marmației, Bistrița). 

În cadrul caravanei, Cinemobilul a lansat și un program de educație cinematografică pentru elevii din mediul rural: “Ora de Film”. Pentru elevii de la 29 de școli din țară, proiecțiile Cinemobilul din clasă au fost prima oară. În parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), am proiectat filmul documentar “România Neîmblânzităla aproape 800 de copii din satele aflate în proximitatea Clujului, la doar câteva săptămâni de la lansarea oficială în cinematografe. Documentarul “România Neîmblânzită” a ajuns și la peste 1000 de copiii din satele aflate în vecinătatea orașului Tulcea și la elevii din 10 școli tulcene în colaborare cu Festivalul Internațional de Film despre Oameni și Mediu (Pelicam). În contextul în care educația audiovizuală lipsește din școli, fiind suplinită de unele programe lansate independent de asociații de profil (în mediul urban), proiecțiile din școlile rurale vor fi în continuare prioritare activității Cinemobilului: din luna noiembrie, vom relua “Ora de Film” în școlile rurale din județul Cluj.

Cinemobilul Caravana Cinematografică este un proiect organizat de Asociația Cinemobilul, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) și al Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Susținut de: Kaufland România

*Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related