Câștigătorii ediției 2020 și Focus Pelicam în aer liber la Cinema Elvire Popesco. Peste 10,000 de accesări în cadrul ediției online Pelicam 2020

Câștigătorii ediției 2020 și Focus Pelicam în aer liber la Cinema Elvire Popesco. Peste 10,000 de accesări în cadrul ediției online Pelicam 2020

Ajuns la cea de-a 9-a ediție, festivalul Pelicam, desfășurat între 10-19 iulie, a atras peste 10,000 de accesări în cadrul ediției online, cu filme difuzate în premieră națională, în proiecții unice, gratuit, pe platforma oficială. Programul a inclus și sesiuni de Q&A cu realizatorii filmelor, la finalul proiecțiilor, dezbateri live pe teme de mediu cu cineaști și specialiști din domeniul ecologiei, discuții cu activiști tineri de mediu din diferite țări, ateliere online pentru copii și concursuri în parteneriat cu Seneca Ecologos și Glamour România.

 

'The Last Male on Earth' - Marele câștigător la Pelicam 2020

Cele mai apreciate documentare de mediu din ultimul an au concurat pentru Trofeul Pelicam în cadrul Competiției Internaționale Pelicam. 'The Last Male on Earth' / ‘Ultimul mascul de pe pământ’ (regia Floor van der Meulen) a fost desemnat ‘Cel mai bun documentar’ în cadrul acestei secțiuni competiționale. Filmul spune povestea lui Sudan, ultimul mascul de rinocer alb nordic de pe pământ, care a murit în 2018. Premiul oferit este în valoare de 2.000 de euro.

Premiat a fost și documentarul lituanian ‘Acid Forest’ / 'Pădurea Acidă' (regia Rugilė Barzdžiukaitė), în cadrul Competiției Eastern Docs. Povestea unei păduri străvechi de pini, transformată radical de populația de cormorani care s-a instalat în aceasta. Premiul Eastern Docs este în valoare de 1.000 de euro.

Documentarului sud-african Jozi Gold / 'Aurul din Johannesburg' (regia Sylvia Vollenhoven & Fredrik Gertten) a primit în cadrul Competiției Internaționale o mențiune specială pentru felul în care prezintă povestea unei persoane care înțelege că micile schimbări pot face diferența. Într-o lume a bărbaților conduși de profit, aspectul fragil al unei femei ascunde o determinare și un angajament nebănuite.

 

Focus Pelicam la Cinema Elvire Popesco (23 - 24 iulie)

Două dintre cele mai bune documentare de mediu lansate recent, din selecția Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni: ‘The Price of Paradise’ (proiectat în deschiderea festivalului) și ‘You Think the Earth is a Dead Thing’ vor putea fi vizionate în aer liber joi, 23 iulie și vineri, 24 iulie, de la ora 21:00, în cadrul unui Focus Pelicam la Cinema Elvire Popesco, în curtea clădirii istorice a Institutului Francez de pe bulevardul Dacia 77 din Bucureşti.

Biletele la proiecții, în valoare de 20 de lei, pot fi achiziționate online, de pe Eventbook - Cinema Elvire Popesco.

Inițiate din dorința unei întâlniri cu un public pasionat de cinema și interesat de provocările mediului înconjurător, într-un an greu încercat în care festivalul Pelicam s-a desfășurat exclusiv online, cele două proiecții Focus Pelicam la Cinema Elvire Popesco oferă un prilej de conectare la realități internaționale.

Doi frați miliardari vor să cumpere ‘paradisul’ - insula Sark din Canalul Mânecii-, ceea ce declanșează o luptă în mica comunitate. Un conflict global prezentat într-un cadru idilic de documentarul The Price of Paradise’, proiectat joi, 23 iulie, de la ora 21:00.

Vineri, 24 iulie, de la ora 21:00, documentarul ‘You Think the Earth is a Dead Thing’ propune o călătorie în insula Martinica din Marea Caraibelor, unde populația indigenă și-a păstrat medicina tradițională pe bază de plante și ierburi, în ciuda eforturilor colonialiștilor francezi de a o eradica.

Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni este un proiect organizat de Asociația Les Herbes Folles, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și cu sprijinul Centrul National al Cinematografiei / Romanian Film Centre.
Sponsor: Orange
Parteneri instituționali: Ambasada Spaniei la București, Ambasada Elveției în România,  Ambasada Olandei în România, Goethe-Institut Bucuresti, Institutul Francez, Forumul Cultural Austriac, Centrul Ceh
Parteneri media: Radio Guerrilla, HotNews, Libertatea, Agerpres, IQads, Cinemagia, Glamour Romania, Ziarul Metropolis, Futur East
Parteneri: Saga Film, Cărturești, Seneca EcoLogos, Allio Group, Pink Stripe, Londohome, Londophone, Green Film Network, Asociația Kunstadt, Ecozine Film Festival

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related