Campioanele muncesc pe rupte, nu dau din fund

Campioanele muncesc pe rupte, nu dau din fund

Ada Stolsmo Hegerberg tocmai a devenit, luna asta, prima jucatoare de fotbal distinsa cu Balonul de Aur. Pana anul acesta, era un premiu individual rezervat celui mai bun jucator de fotbal al sezonului. Ceremonia a fost o chestie mai degraba kitchoasa si luminoasa, dar asa e de obicei, deci nimeni nu i-a tras de maneca pe organizatori.

Penibilul s-a petrecut atunci cand DJ-ul francez Martin Solveig a intrebat-o pe Ada daca stie sa faca... twerking. Sa dea din fund, practic. Momentul a fost la fel de penibil ca domnul Martin si pana si fotbalistii din sala au facut ochii mari.

Ce-i drept, omul si-a cerut scuze apoi, insa glumita ne-a aratat inca o data ca mai e mult pana departe si ca respectul pentru femei nu este acolo unde ar trebui sa fie.

In Romania, faptul a fost taxat de Federatia Romana de Handbal printr-un spot in care Cristina Neagu si echipa se antreneaza pe rupte. Te-ai fi asteptat ca cei de la fotbal sa se activeze, dar nu a ajuns pana acolo isprava francezilor. Burleanu si compania au alte griji si sensibilitati.

 

Mesajul, daca mai e nevoie sa spunem, este clar si ar trebui sa ciulim cu totii urechile: unde exista performanta, exista munca. Despre asta ar trebui sa le intrebam pe fetele astea, nu despre Twerking si alte porcarii sexiste. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related