Pastel a semnat conceptul campaniei de Centenar în Sun Plaza

Pastel a semnat conceptul campaniei de Centenar în Sun Plaza

De Ziua Națională a României și cu ocazia Centenarului, Sun Plaza a pregătit un cadou special românilor, invitându-i să scrie istorie și să voteze pentru alegerea unei personalități feminine care să fie reprezentată pe o bancnotă.

Astfel, de 1 Decembrie, vizitatorii Sun Plaza au făcut cunoștință cu poveștile a 7 femei reprezentative din cele 100 incluse în proiectul Femei pe Bancnote. Campania a cuprins o expoziție, dar și „întâlnirea” cu 7 personaje, machiate și îmbrăcate asemeni personalității pe care au reprezentat-o.

Peste 2.000 mii de vizitatori Sun Plaza, timp de 6 ore, au aflat cine a fost și prin ce s-au remarcat personalități feminine precum Regina Maria, Lola Bobescu, Smaranda Brăescu, fiind invitați să-și exprime votul în cadrul campaniei Femei pe Bancnote. Toți participanții au primit un voucher în formă de bancnotă cu chipul unei personalități feminine, cu ajutorul căruia au putut să-și achiziționeze obiecte speciale de Ziua Națională a României.

 

 

7 personalități, reprezentând 7 regiuni

Alegerea personalităților incluse în campanie n-a fost deloc întâmplătoare, acestea fiind reprezentative pentru una dintre regiunile țării. Astfel, în cadrul proiectului, vizitatorii „s-au întâlnit” cu:

  1. Regina Maria - regina României în momentul Unirii;
  2. Lola Bobescu (Muntenia) - cea mai mare violonistă a secolului XX;
  3. Smaranda Brăescu (Moldova) - prima femeie parașutist din România și un adevărat pionier al aerului la nivel mondial;
  4. Elena Densușianu-Pușcariu (Transilvania) - prima femeie profesor de oftalmologie din lume și un cercetător apreciat de comunitatea medicală internațională pentru realizările ei în studiul clinic;
  5. Iolanda Balaș-Sotter (Banat) - dublă campioană olimpică la săritura în înălțime, cu un record mondial care nu a putut fi doborât timp de un deceniu;
  6. Elena Romanescu Alistar (Basarabia) - unica femeie care a făcut parte din Sfatul Țării când Basarabia decidea unirea cu România;
  7. Anița Nandriș-Cudla (Bucovina) - prima scriitoare-țărancă, recunoscută de Academia Română.
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pastel

pastel este o agentie de comunicare romaneasca cu o abordare strategica si creativa, cu o activitate de 18 ani pe piata din Romania, peste 5.000 de campanii si proiecte dezvoltate, si un portofoliu de clienti... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related