Ziarul Cartierul Creativ no. 5 te invită să descoperi poveștile ascunse din zona Piața Amzei

Ziarul Cartierul Creativ no. 5 te invită să descoperi poveștile ascunse din zona Piața Amzei

Pentru mulți dintre noi, Piața Amzei înseamnă amintiri cu precupeți și flori și piese de teatru pentru copii la teatrul Ion Creangă. Din fericire, deși piața așa cum o știam a dispărut în anii 2000, precupeții au migrat, și teatrul a intrat în renovare, ca toate lucrurile bune, spiritul comercial și piesele de teatru pentru copii au rămas în zonă, chiar dacă și-au schimbat adresele.

Piața, nucleu al zonei, a intrat în 2007 într-o reconstrucție care a durat atât de mult, încât zona Amzei, ca loc de întâlnire, s-a evaporat. Au rămas câteva puncte de interes, dar mai degrabă sateliți ai zonei și mai mult închise către interior, fiecare cu proprii prieteni, propria comunitate, propriul public.

A cincea ediție a ziarului Cartierul Creativ te poartă prin împrejurimile Pieței, deschide uși prăfuite, dar fermecătoare, îți spune unde te poți opri doar pentru un sendviș, o cafea sau pentru o prăjitură, localuri cu o doză de creativitate fie în meniu, fie în rândurile publicului ce le-a frecventat dintotdeauna.

Și ca la început de primăvară, zona invită la plimbări cu parfum de magnolie: pe fiecare stradă din apropierea pieței găsești fragmente de neprețuit din patrimoniul arhitectural al Bucureștiului, care de cele mai multe ori găzduiesc și organizații profesionale din sfera industriilor culturale și creative.

Ce mai găsești în numărul 5:

  • Un interviu despre ACBC-ul modei pentru copii, cu Adriana Pașcan, rezident în Cartierul Creativ de peste 15 ani;

  • Case adormite din Cartier ce prind viață pentru câteva zile și își spun poveștile;
  • Planurile de festival ale Cartierului, care își scoate designul din toate sertarele;

... Totul cu miros de miez de pâine caldă în sacoșa ce s-a umplut la brutăria din cartier.

Cartierul Creativ, spațiu delimitat de străzile Berzei - Calea Griviței - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta, fructifică energiile și potențialul antreprenorial și de dezvoltare urbană al industriilor creative. Este un nod al efervescențelor comunităților creative suprapus unui spațiu care are deja istoria și infrastructura necesare catalizării și accelerării motoarelor ecosistemului cultural și creativ. Inițiativa contribuie la coagularea comunității locale a industriilor creative și potențează astfel identitatea culturală a Bucureștiului. 

Ziarul Cartierul Creativ, un proiect al Asociației Cartierul Creativ, apare la fiecare două luni și concentrează poveștile oamenilor, locurilor și afacerilor din cartier.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related