S-a încheiat Creative Quarter Design Festival, evenimentul care a celebrat designul local în Cartierul Creativ

S-a încheiat Creative Quarter Design Festival, evenimentul care a celebrat designul local în Cartierul Creativ

#creativequarterdesignfestival #CQDF #bancamintilorcreative #unicreditbank

Creative Quarter Design Festival a sărbătorit efervescenţa creativ-culturală a Cartierului Creativ prin peste 60 de evenimente. Primul mare festival al cartierului din jurul parcului Cişmigiu, inspirat de UniCredit Bank, s-a desfăşurat în perioada 18-26 mai 2019.

Deschiderea festivalului a avut loc la Palatul Universul, unde au fost prezentate publicului trei expoziţii: Made in Creative Quarter, care a reprezentat Cartierul Creativ la Madrid Design Festival, Mnemonics, o scenografie esențializată a spațiilor dintre blocurile orașelor din România și UYDA by Ubikubi, care a reunit prototipurile obiectelor câștigătoare în cadrul ediției cu numărul trei a concursului cu acelaşi nume și planșele tuturor proiectelor înscrise în competiția din acest an. Vernisajele au fost incluse în circuitul Noaptea Muzeelor.

Cele nouă zile de festival au încurajat întâlnirile cu locuitorii şi creativii care îşi desfăşoară activitatea în Cartierul Creativ şi au reprezentat o oportunitate de a pătrunde în universul lor creativ, fie prin expoziţii, workshop-uri sau talk-uri, tururi ghidate, performance-uri live, petreceri, treasure hunt, movie night sau târguri de design.

Vizitatorii au explorat studiouri de arhitectură, ateliere ale unor branduri româneşti şi galerii de artă. Răcnet 3.0: expoziţie de afiş sociologic a transmis mesaje categorice, care să trezească societatea din amorţeală, cu ajutorul a peste 30 de artişti recunoscuţi din ţară şi din afară, Linotip şi-a invitat publicul la un workshop ritmat, inspirat din piesa lor, BASMa Curată, iar Mădălina Teler - De ceramică şi-a deschis uşile studioului pentru o demonstraţie de tipul How it’s made.

Creative Quarter Design Festival a reprezentat un context de coagulare a comunităţii din Cartier şi o punte între artiştii locali şi oamenii pasionaţi de design şi poveşti. Local Design Circle au avut primul contact cu publicul, o expoziție cu lucrări personale ale celor 10 membri, iar Podstel Umbrella a invitat localnicii în grădină pentru o seară de networking cu muzică live. În acelaşi context, Meşteshukar ButiQ a închis strada Edgar Quinet pentru o zi dedicată comunităţii. Cele mai bune și închegate proiecte din zona ceramicii contemporane au fost prezentate la prima ediție a festivalului Ceramik. | Concentrat de ceramică contemporană, conceput și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, care a funcționat ca un târg-concept exclusivist.  

Primul festival al Cartierului Creativ a avut ca temă designul, aşadar nu au putut lipsi atelierul de Script Lettering, dedicat studenților pasionați de litere, ilustrație și design sau workshop-ul de introducere în design susţinut de designforkidz, urmat de conceperea unui produs cu ajutorul micilor participanți.

Totodată, Cartierul Creativ a fost gazda unor plimbări relaxate cu ocazia cărora publicul a aflat poveștile caselor vechi din împrejurimi, dar și ale unor personaje celebre din trecut, a descoperit obiceiuri vechi sau noi, pierdute sau recâștigate, dar și cele mai inedite lucrări de artă stradală din București.

Creative Quarter Design Festival s-a încheiat cu un party de zi la Control Club, alături de patru Dj din Cartier conectați la industriile creative, dar și un silent party în grădina J’ai Bistrot.

 

 

Parteneri Creative Quarter Design Festival:
Un proiect: Asociația Cartierul Creativ
Partener principal: UniCredit Bank
Parteneri: Forte Partners, illy, Volvo
Parteneri cultural: Institutul Cultural Român, Sezonul România-Franța 2019
Parteneri media strategici: Radio România Cultural, Rock FM
Parteneri media: Arhitext, Compania Națională Aeroporturi București, Designist, Feeder.ro, Igloo, IQads, Modernism, Molecule F, Promenada Mall, Șapte Seri, TPS ENGAGE, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți.
Creație: Gavrilă și Asociații
Furnizori oficiali: 360Revolution, kaustik, ove.ro
Partener de monitorizare: mediaTRUST România

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related