Ce păstrăm din actoria de teatru în film - Masterclass #7 cu Ela Ionescu & Valeriu Andriuță 

Ce păstrăm din actoria de teatru în film - Masterclass #7 cu Ela Ionescu & Valeriu Andriuță 

Cel de-al șaptelea masterclass organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc a avut loc săptămâna aceasta, la POINT, oferindu-ne din nou contextul de a învăța din experiența profesioniștilor din industria cinematografică.

Studenții și tinerii pasionați de cinematografie au ocupate toate cele 70 de locuri dornici să afle cât mai multe despre diferențele și asemănările dintre actoria de teatru și cea de film. Ela Ionescu și Valeriu Andriuță au discutat despre specificul actoriei de film: cum te ajută școala de teatru în actoria de film, care este relația unui actor cu echipa filmului sau cum contribuie la evoluția profesională, reușitele și eșecurile din carieră.

Într-o atmosferă relaxată, participanții au fost încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu invitații noștri. Întrebărilor provocatoare, Ela Ionescu și Valeriu Andriuță le-au răspuns cu studii de caz din experiența lor anterioară. Masterclass-ul de luna aceasta s-a încheiat cu o serie de sfaturi practice și utile pentru primii pași în cariera actoricească.

Student Hub este o platformă dedicată studenților de film și arte, demarată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, care își propune să organizeze evenimente de dezvoltare profesională în cadrul cărora studenții au șansa să cunoască profesioniști ai industriei de film și, totodată, să descopere secretele meseriei prin prisma experienței acumulate a acestora. În ultimii doi ani, membrii Student Hub i-au întâlnit pe Bogdan Mirică, Ivana Mladenovic, Adrian Schiop, Mihai Chirilov, Anamaria Antoci, Dana Bunescu și Cătălin Anchidin.

POINT este un hub cultural independent, al cărui program explorează creații artistice performative cu caracter interdisciplinar, artă participativă, emergentă, inițiative educaționale și de cercetare a unor problematici de interes general. Misiunea este de a dezvolta un teren artistic propice tuturor artelor care au forța de a schimba treptat lumea din jurul nostru.

 

Eveniment organizat de: Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc în parteneriat cu POINT.
Parteneri media: Films in Frame, AaRC, Dissolved Magazine, The Institute, Observatorul Cultural, SUB25, IQads & SMARK.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related