Am spalat rufe cu femei din toata lumea

Am spalat rufe cu femei din toata lumea

Destul de des sunt pus in situatia in care trebuie sa ma prezint, sa spun cateva lucruri reprezentative despre mine. Unul dintre lucrurile pe care le spun destul de rapid este ca Am spalat rufe cu femei din toata lumea – fara sa intru niciodata in prea multe detalii.

Daca m-ar ruga cineva sa detaliez, as povesti cum am fost in casele oamenilor in China, in Filipine, Rusia, Mexic, Serbia, Polonia, Romania, etc, cum am stat de vorba cu o multime de oameni si ce experiente interesante am trait. Am spalat rufe cu oamenii, m-am plimbat prin casele lor, le-am ascultat povestile.

In Langfang in China, stand de vorba cu o femeie de vreo 45-50 de ani am descoperit cu uimire ca in dormitor avea o fotografie in care aparea un mire cu doua mirese. La intrebarea mea ce si cum, a inceput sa zambeasca ca un om care stie ca a reusit in ghidusia pe care si-a propus-o si ne-a povestit ca in urma cu 20 de ani cand s-a casatorit, in chiar ziua nuntii s-a stricat singurul aparat de fotografiat din zona si nu au putut sa-si faca nici o poza. Si ca timp de 20 de ani a suferit enorm, ca toate prietenele/ rudele ei aveau super poze si le expuneau prin toata casa si ea nu putea. Asa ca la aniversarea a 20 de ani de la casatorie a comandat o noua rochie de mireasa si un costum de mire si si-a facut nenumarate fotografii. Dar ca sa recupereze timpul pierdut a rugat-o pe fata ei sa se imbrace in rochia ei initiala de nunta si sa faca o poza toti trei. Si asa are cea mai tare poza cum nu mai are nimeni.

In Lodz in Polonia sunt cu un coleg si vizitam o femeie care nu stie prea multe despre noi si care in timp ce vorbim isi varsa naduful pe turcii care au furat locurile de munca din industria textila din Polonia. Doua ore in care ne-am luptat din greu sa o scoatem din obsesia ei. La sfarsit, cand sa plecam, ne intreaba de unde suntem: cu un zambet urias pe fata ii zic "Din Romania" si ma uit la colegul meu care zice si el scurt "Din Turcia". Saraca femeie, cand am vazut cum i-a cazut fata mi-a fost tare mila de ea.

In Moscova, tot cu prietenul meu din Turcia vizitam o femeie de vreo 50 de ani care, spre groaza noastra, ne primeste in halat de casa si cam goala pe dedesupt. Ne zambea incontinuu, statea in pozitii care mai de care mai ciudate (sa zicem provocatoare). Din sufrageria pe al carei perete principal trona ditamai steagul Rusiei (mare cam cat o Rapire din Serai respectabila), ne-a dus si ne-a aratat foarte mandra dormitorul cu un decor sa zicem exotic, ce ne-a salvat probabil de o situatie si mai penibila a fost prezenta translatoarei.

In Filipine oamenii sunt atat de deschisi si de prietenosi incat nu este indicat sa interzici prezenta altor persoane in timpul discutiilor. Astfel incat am mers prin casele oamenilor si, in timp ce stateam de vorba cu persoana care ne interesa, eram inconjurat de alte 5-10 femei care se uitau, ne zambeau prietenos si traiau din plin experienta. Prietene, vecine care se adunau cand auzeau ca venim. Stateau ciorchine si se uitau la noi tot timpul, ne urmau prin casa cand ne deplasam. Haios (desi la peste 35 de grade cand tasnea apa din mine ca din fantana arteziana ultimul lucru pe care mi-l doream era sa fiu eu sub lupa :))

In Mexic cand vorbeam despre parfum, deodorant, femeile se ofereau imediat sa te lase sa le mirosi la sub-brat sa vezi ce bine miroase si ce eficient este deodorantul lor :)

In Turcia multe femei nu aveau voie sa stea singure de vorba cu noi, soacra, sotul sau altcineva trebuia sa fie de fata. Si nu sunt foarte prietenosi.

In Serbia am tot mancat prajiturele si am baut sucuri pana cand am cerut doar niste apa. Am primit ceea ce s-a dovedit a fi apa de la robinet si am sfarsit avand o frumoasa relatie cu toaleta hotelului Hyatt.

Intr-o iarna am fost in Romania in sate de pe langa Alexandria si oamenii ne-au tinut in camera de oaspeti – pe care nu o incalzeau pentru ca isi petreceau viata in dormitor si bucatarie. Indiferent cate cafele si ceaiuri am baut, am inghetat cum nu cred ca am inghetat vreodata in alta casa de om.

_______________________
 Lorand Balint Boti este Managing Director Publicis Sport and Entertainment si are o experienta de peste 19 ani in industria de marketing si comunicare romaneasca.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related