Primul model trans Victoria’s Secret

Primul model trans Victoria’s Secret

Valentina Sampaio are 22 de ani, este din Brazilia, și a devenit primul model trans Victoria’s Secret. Ea va apărea în catalogul liniei atletice a companiei, VS Pink. Valentina a postat pe Instagram o fotrografie din timpul ședinței foto:

Decizia vine după ce, în noiembrie, Ed Razek, directorul de marketing al companiei, a declarat că nu crede că compania are nevoie de modele transsexuale. După previzibila indignare pe care au stârnit-o replicile sale, Ed și-a cerut scuze pe Twitter. 

Bineînțeles că am alege modele trans pentru show-urile noastre. De altfel, au fost modele trans la castingurile noastre, dar, ca multe altele, nu au trecut de ele. Nu a fost vorba despre gen

De altfel, un memo recent trimis angajaților arată că Ed Razek va părăsi compania. Brandul de lenjerie a fost acuzat în mai multe rânduri pentru imaginea sexistă pe care o promovează și lipsa de diversitate și incluziune, în contextul în care modelele trans sunt din ce în ce mai vizibile în campaniile unor branduri ca Calvin Klein, Gap sau H&M.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related