Acuzati de rasism, H&M isi cer iertare

Acuzati de rasism, H&M isi cer iertare

[UPDATE] Kasia Brzozowska, purtator de cuvant pentru H&M Romania, ne-a contactat cu urmatoarea declaratie:

Intelegem posibilele neplaceri cauzate de imaginile care au fost publicate recent. Echipa H&M respecta dreptul la opinie si regreta mesajul nepotrivit transmis. 

Ne cerem scuze pentru situatia creata si nu numai ca imaginea a fost scoasa de pe canalele noastre de comunicare insa si produsul a fost retras din oferta de vanzare.

Este mai mult decat evident ca rutinele noastre nu au fost respectate in deplinatate. In aceasta privinta, nu exista niciun dubiu. Vom investiga in amanunt cauzele acestei situatii neplacute, dorind sa prevenim eventualele incidente de acest gen pe viitor.

 

Costa 7 lire 99 si scrie pe el "Coolest monkey in the jungle". E verde. E frumos. Si e de la H&M. Singura problema este ca pe site, hanoracul in cauza imbraca un baietel mic, de culoare. 

Ti se pare cam aiurea (si cam rasista) toata treaba? Ei bine, la fel si multor oameni de pe internet, care i-au cerut brandului de imbracaminte sa isi ceara scuze urgent si sa faca fotografia aia disparuta. Mai ales pentru ca, pusa langa o alta, a unui baietel alb imbracat in acelasi tip de hanorac, dar cu alt mesaj, lucrurile arata si mai nepotrivit.

 

Dupa o zi intreaga in care unii au cerut sange, iar altii un pic de intelegere, H&M si-a cerut scuze, intr-o declaratie oferita celor de la Daily News:

“Aceasta imagine a fost inlaturata de pe toate canalele H&M si ne cerem scuze oricui s-a simtit ofensat."

Rasism, reactii virulente, scuze oferite intr-un rand sau doua. Pentru o zi de luni, a fost destula agitatie.

Insa reactiile high-profile au aparut abia a doua zi si au continuat in a treia.

Mai intai, artistul The Weekend, care a colaborat in trecut cu H&M, a anuntat pe contul sau de Twitter ca asta nu se va mai intampla:

 

Atitudine a luat si atacantul lui Manchester United, Romelu Lukaku, sub hashtagul #blackexcellence 

 

Tot pe Instagram a postat pe subiect si marele LeBron: "Ne-ai inteles gresit, H&M, si nu o sa toleram asta", spune forwardul celor de la Cavaliers.

 

Actorul Zachary Fox a preferat Twitterul.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related