Opera Comică pentru Copii propune opt spectacole în Festivalul Enescu pentru copii, program în premieră asociat Festivalului Internațional George Enescu 2019

Opera Comică pentru Copii propune opt spectacole în Festivalul Enescu pentru copii, program în premieră asociat Festivalului Internațional George Enescu 2019

Opt spectacole dedicate micilor melomani vor compune programul mini-festivalului pregătit de Opera Comică pentru Copii - program asociat al Festivalului Internațional George Enescu care se derulează în premieră în acest an. Festivalul Enescu pentru Copii va avea loc în perioada 31 august – 22 septembrie 2019, iar spectacolele vor reproduce, într-un format adaptat înțelegerii micilor melomani, concertele din zilele de sfârșit de săptămână din cadrul Festivalului Internațional George Enescu 2019.

Festivalul Enescu pentru Copii este conceput și pus în scenă de echipa Operei Comice pentru Copii. Spectacolele vor avea loc în matineu, în zilele de 31 august și 1 septembrie, 7 și 8 septembrie, 14 și 15 septembrie, 21 și 22 septembrie 2019, la Opera Comică pentru Copii (din Calea Giulești, 16), în salonul Mozart.

 

"Am pregătit spectacole dedicate celor mici cu lucrări atractive din programul Festivalului Enescu din fiecare final de săptămână. Cei din echipa Operei Comice pentru Copii sunt în repetiții și au pregătit o abordare cu povești incluse, prin care vor găsi, sunt sigură, un drum mai direct către mintea și sufletul tinerilor spectatori. Suntem încântați să putem participa prin acest program în premieră la extinderea conexiunii dintre Festivalul Enescu și publicul tânăr și la educarea bucuriei în receptarea muzicii clasice", a spus Felicia Filip (Director General al Operei Comice pentru Copii).

 

Programul primei ediții a Festivalului Enescu pentru Copii va include:

· sâmbătă, 31 august și duminică, 01 septembrie, de la ora 12.00
Viața lui Beethoven - Concert lecție pentru copii, cu lucrări de Ludwig van Beethoven

· sâmbătă, 07 septembrie și duminică, 08 septembrie, de la ora 12.00
Enescu și muzica franceză - Concert lecție pentru copii, cu lucrări de George Enescu, Béla Bartók, Claude Debussy și Maurice Ravel

· sâmbătă, 14 septembrie și duminică, 15 septembrie, de la ora 12.00
Poemul simfonic - Concert lecție pentru copii, cu lucrări de Richard Strauss și Serghei Rahmaninov

· sâmbătă, 21 septembrie și duminică, 22 septembrie, de la ora 12.00
Clasicism și Romantism - Concert lecție pentru copii, cu lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski.

 

Concertele vor fi prezentate într-o variantă condensată, cu o durată considerată ideală pentru a menține atenția copiilor, de maxim 30 de minute, păstrând în același timp elementele centrale ale pieselor. La finalul fiecărei reprezentații, concertele vor fi explicate pe larg într-o sesiune educativă susținută de muzicienii Operei Comice pentru Copiii. Astfel, copiii, cu vârste între 3 și 12 ani, vor putea intra și ei, alături de adulți, în lumea fascinantă a celui mai mare eveniment cultural internațional organizat de România.

Festivalul Enescu pentru Copii va fi organizat de către Opera Comică pentru Copii din București la sediul său din Calea Giulești nr. 16, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019. Vârsta recomandată pentru participare este de 3-12 ani. Biletele sunt disponibile la casieria Operei Comice pentru Copii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related