,,Sunetul muzicii” toată luna ianuarie la Opera Comică pentru Copii

,,Sunetul muzicii” toată luna ianuarie la Opera Comică pentru Copii

Celebrul musical de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein – ,,Sunetul muzicii”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu – se joacă din nou, în perioada 13-28 ianuarie 2024, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. „Sunetul muzicii” este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile. Cu o distribuție extraordinară, într-un decor absolut minunat și cu zeci de costume superbe, atent realizate până la cel mai mic detaliu, regizorul Răzvan Mazilu pune în scenă într-un mod cu totul deosebit acest musical care a devenit pentru publicul OCC un spectacol de suflet. Biletele la cele 13 reprezentații sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Tot în prima lună a anului 2024 publicul poate urmări două spectacole care au avut premiera recent, în luna decembrie: ,,Poveste magică ”, în Salonul Mozart și ,,Bubu si fulgii de nea’’, în Sala UnderGrant.

,,Bubu și fulgii de nea” este a treia producție care îl aduce în atenția publicului pe Bubu, partenerul de joacă al celor mai tineri și curioși dintre spectatorii OCC, totodată și cel mai iubit personaj al publicului de 0-3 ani. De data aceasta, Bubu pătrunde în universul fascinant al anotimpului rece și descoperă, alături de cei mici, elementele care fac din această perioadă o bucurie pentru întreaga familie. Spectacolul are caracter interactiv, iar acțiunea se construiește pe muzica din baletul „Spărgătorul de nuci” de P.I. Ceaikovski.

Spectacolul ,,Poveste magica” abordează cele mai îndrăgite basme din cultura autohtonă și nu numai. Actorul Bogdan Muntean apare, în cadrul prietenos al Salonului Mozart de la Opera Comică pentru Copii, în postura de magician și creează experiențe unice. Alături de Vasilică, spiridușul său năzdrăvan, care îl însoțește mereu, Bogdan dezvăluie lumea uimitoare a magiei. Pornind de la regulile de bază ale acestei arte, magicianul formează o legătură cu cei mici și îi ghidează, astfel, pe meleagurile copilăriei. Aici, pe acest tărâm al jocului, micuții învață despre importanța tradiției, dar și despre cum ea poate fi îmbinată cu tehnologia, rezultând o nouă forță creatoare! Bilete la spectacolele Operei Comice pentru Copii se pot achiziționa de pe platforma bilete.ro.

 

Atelierele Bubu – un program educativ și inovativ pentru copiii de 0-3 ani

De luni până vineri, în intervalul 10:00-12:00, părinții de bebeluși sunt invitați pe Calea Giulești nr.16 să participe la Atelierele Bubu, un program de educație non-formală dedicat și potrivit copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 ani. Atelierele au fost create pentru a fi adaptate nevoilor lumii actuale și pentru a încuraja dezvoltarea multilaterală a celor mai mici spectatori.

Oferta actuală cuprinde șase tipuri de ateliere la care părinții sunt invitați să participe alături de copiii lor: de muzică, de educație emoțională timpurie, messy creative, somn bun, de nutriție și psihonutriție pediatrică și un club de lectură. Fiecare atelier în parte îi ghidează atât pe cei mici, cât și pe părinți să-și însușească diverse tehnici de dezvoltare personală prin joacă, dar și informații extrem de utile pentru această primă etapă a vieții. 

 

Au început înscrierile la ,,Atelierele Micului Artist”

Programul Operei Comice pentru Copii ,,Atelierele Micului Artist” acceptă din nou înscrieri, până pe 29 ianuarie 2024. Atelierele vin în sprijinul copiilor pentru a-și  dezvolta creativitatea și abilitățile artistice printr-o ofertă variată de cursuri, de la dans și balet, pictură și actorie, până la engleză prin muzica, debate, jocuri și dezvoltare personală, gândire logică . Toți cei interesați se pot înscrie pe site-ul proiectului. Preselecțiile pentru al doilea semestru se desfășoară in perioada 29 ianuarie-8 februarie, în fiecare zi, în incinta instituției de pe Calea Giulești nr. 16.

 

Opera ,,Flautul fermecat” și musicalul ,,Matilda” – premierele anului 2024

O creație fascinantă despre adevăr și neadevăr, bine și rău, aparență și realitate, dorință și împlinire, ,,Flautul fermecat”, ultima operă a lui Wolfgang Amadeus Mozart, are toate ingredientele necesare unui spectacol care poate fi gustat cu același apetit de toate vârstele. Găsim în el umor, accesibilitate, magie, iubire, suferință și finalul fericit care alungă toți norii. În actuala stagiune, Opera Comică pentru Copii propune o nouă montare a celebrului titlu mozartian, la o diferență de 9 ani de la prima versiune pe scena instituției. De această dată, regizorul Cristian Mihăilescu a ales „o nouă viziune, adaptată sensibilității și având în vedere preocupările tinerelor generații”.

În luna mai, „Matilda”, una dintre cele mai premiate și îndrăgite producții de pe Broadway, vine în România, pe scena Operei Comice pentru Copii! Musicalul „Matilda”, povestea fetiței cu puteri supranaturale care luptă împotriva unei lumi dezumanizate, ajunge pe scena OCC în primăvara anului 2024, în regia lui Emil Pantelimon.  Stagiunea 2023-2024 aduce o mulțime de motive de bucurie, atât în rândul celor mici, cât și al adulților. Biletele sunt puse deja la vânzare pentru toate spectacolele până în luna iunie pe bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea PrimărieiCapitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexeinovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related