Rugby-ul si egalitatea de gen

Rugby-ul si egalitatea de gen

Gandeste-te la ceva barbatesc. Old Spice. Dwayne The Rock Johnson. Rugby. Acum gandeste-te la ceva feminin. Rugby. Nu e nicio greseala. In apropierea Cupei Mondiale de Rugby, ce se va desfasura in Japonia, Guinness spune povestea Liberty Fields, prima echipa japoneza de rugby feminin, care in 1989 a decis sa participe pentru prima oara la Campionatul Mondial. Fara antrenor, fara doctor si fara suport din partea nimanui.

Intr-o perioada in care femeile trebuiau sa fie percepute ca tinere, frumoase si gata sa isi abandoneze job-ul pentru a se marita, rugbistele japoneze au demonstrat lumii intregi ca acest sport poate fi practicat si de femei. Dar nu asta a contat, ci faptul ca ele au provocat lumea sa vada altfel statutul femeii in societate, in special in cea asiatica.

Mini-documentarul creat de AMV BBDO, face parte din campania Guinness - Made of More, dedicata oamenilor care reusesc sa schimbe ceva in jurul lor, prin integritate si caracter.  Campania include si o executie scurta, de 1 minut.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Campanii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related